Куп звезди пропускат Евробаскет 2015

Големите отсъстващи

Sportinglife
Sportinglife 07:55 ч., 01 Сеп 2015
0
1191
Getty Images

В събота във Франция, Германия, Хърватска и Латвия стартира Европейското първенство по баскетбол.

Дни преди старта залозите на стария континент вървят с пълна сила. Шампион, фаворит, аутсайдер...всеки може да си избере каквото желае.

Безспорният №1 по играчи останали по различни причини извън състава е Украйна.

Аут за шампионата са имена като Пух Джетър, Святослав Михайлюк, Сергей Гладир, Сергей Лищук, Алексей Леня, Дмитрий Забирченко, Денис Яковлев, Алексей Печеров, Джоел Боломбой, Вячеслав Кравцов, Кирил Натяжко.

Всъщност в първенството на отсъстващите Украйна би била основния фаворит, заедно с Испания.

Сред причините за отсъствието на толкова играчи са контузиите, солидната възраст, поставянето на клубните интереси пред националните, загубата на допълнителни стимули, семейните обстоятелства...

Извън този списък са ограниченията в бройката на натурализираните играчи.

Заради това на Евробаскет 2015 в състава на Испания няма да видим Серж Ибака. Той изрази готовност да облече екипа на Ла фурия еспаньола и можеше да замести Пабло Агилар, а дори Марк Гасол, който реши да почине преди сезона в НБА.

Вместо Ибака обаче Серджио Скариоло реши да се довери на друг „чужденец” имащ все пак опит в играта с Пау Гасол – Никола Миротич.

Аут в състава на Испания заради контузия е Рики Рубио, както и Хосе Калдерон. Въпреки това бронзовият медалист от последния Евробаскет е един от главните претенденти за титлата.

Същото може да се каже и за Франция, в чийто състав също има отсъстващи играчи, но основно в предната линия – Кевин Серафен, Алексис Ажинс и Жоаким Ноа.

Ажинса, за разлика от отказалите се още в началото Ноа и Серафен, отпадна в последния момент заради контузия и увеличи проблемите пред треньорския щаб на „петлите”.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията