Милионите от Англия са шанс за останалите първенства

Да живее капитализмът!

Sportinglife
Sportinglife 08:20 ч., 31 Авг 2015
0
1824

Кевин де Брюин се нареди в късия списък на футболисти, купени за 70 и повече милиона евро. Лидерът във Висшата лига Манчестър Сити плати точно 75 млн на Волфсбург за белгиеца.

През този сезон "гражданите" платиха и други 60 млн за Рахийм Стърлинг от Ливърпул.

Германският спортен портал Sport1.de пусна любопитен коментарен материал със заглавие „Да живее капитализмът!”

Кевин де Брюин за 80 милиона евро в Манчестър Сити, Хюн Мин Сон за 30 милиона в Тотнъм – английските клубове не си знаят парите.

Томас Тухел, треньорът на Борусия (Дортмунд), гледа с усмивка на трансферната активност от Острова: „Вероятно там парите падат с куфар от небето”, каза специалистът след третата поредна победа на отбора си – 3:1 над Херта.

Така той отговори на въпроса кои негови футболисти могат да напуснат до края на трансферния прозорец и дали не е дошла оферта от англичани.

В събота вечер трансферът на Де Брюин стана факт.

Белгиецът бе представен на стадиона със светлосиния екип и получи фланелка с №17.

Детайлите около трансфера отдавна са известни. Сега Сити плаща 75 милиона евро, а с бонусите могат да стигнат до 80.

Трудно е да се тълкуват тези числа. „Никой не разбира как един човек може да струва толкова пари – каза еврошампионът с Германия от 1996 година Томас Щрунц. – Де Брюин не е спечелил още нищо на европейската сцена. Тепърва ще има трудности да се наложи в сработен отбор като Сити.”

В Челси (2012-2014) за два сезона белгиецът беше дълбока резерва.

Първо „сините” го пратиха под наем във Вердер, а след това Волфсбург го откупи. Сега Де Брюин пак е в лигата, където се завъртат главите на футболисти от целия свят.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията