Какво, по дяволите, става с Челси?

Шампионът заприлича на средняк – защитата се разпада, Фабрегас и Азар са статисти

Sportinglife
Sportinglife 10:30 ч., 30 Авг 2015
0
3708

Доживяхме! Най-после това се случи, макар че беше далеч по-невероятно, отколкото победният гол на Кристъл Палас в събота, след като Челси отново предостави на съперника твърде много свобода и пространство в собствената половина.

След поредния слаб мач на „сините“, Жозе Моуриньо благоволи да поеме вината. При все това, в изказването му се криеше известна уловка, защото той всъщност критикуваше част от футболистите си.

Моуриньо: Двама-трима души не бяха на ниво

Жозе Моуриньо разкритикува остро отбора си за слабия мач срещу Кристъл Палас. Португалецът заяви, че част от футболистите са се представили далеч под очакванията и че не е имал на разположение достатъчно смени, за да ги извади от игра.

„Не съм доволен от играта ни. За да направим силен мач, имаме нужда от 11 футболисти. За силна колективна игра ни трябват добри индивидуални изяви. В такива мачове играчите трябва да бъдат на висота.

Не мога да кажа обаче, че имахме 11 футболисти, които бяха на висота. Двама или трима се представиха много зле. Обвинявам себе си, че не ги смених. Истината е, че направих три смени, но ми трябваха поне четири.“

Португалецът обаче категорично отказа да назове конкретни имена. „Това е последното нещо, което съм склонен да ви кажа“, отсече той.

Моуриньо добави, че паузата за мачовете на националните отбори няма да му позволи да се опита да пребори недостатъците в играта на Челси.

„Следващият ни мач е след 15 дни. Не знам какво ще стане в тези две седмици. Почти всички играчи ще са с националните си тимове, ще ми останат само четирима души.

Не мога да работя при това положение, не мога да подобря играта на отбора. В следващите две седмици ще бъда напълно безпомощен.“

„Обвинявам себе си, защото не смених някои от играчите, оставих ги на терена пълни 90 минути“, заяви португалецът след поражението с 1:2 от Палас.

Това бе едва втора домакинска загуба в шампионата за Специалния в стоте му мача на „Стамфорд Бридж“.

Моуриньо не назова никакви имена, но думите му можеха да се отнасят за всички футболисти, изиграли цял мач, защото почти никой от Челси не беше на висота.

Бранислав Иванович се представи ужасяващо, а Яник Боласи стана поредният нападател, който го разкъса на парчета по крилото.

Присъствието на Сеск Фабрегас се оказа безполезно – испанецът изобщо не бе в състояние да диктува развоя на събитията.

Еден Азар, на свой ред, така и не успя да влезе в мача. Белгиецът никак не прилича на онзи блестящ футболист, който подтикна Моуриньо да го сравни с Кристиано Роналдо.

Поне беше сигурно, че Специалния няма предвид Неманя Матич. Сърбинът беше толкова зле, че се наложи да бъде сменен от 19-годишния Рубен Лофтъс-Чийк в 73-ата мин.

Малко по-рано на игрището се появи и Кенеди и така шампионите приключиха двубоя с двама тийнейджъри в редиците си.

Подобно нещо почти не се е случвало в 13-годишната кариера на Жозе Моуриньо. В този смисъл влизането в игра на младоците изглеждаше като ход на отчаянието, породен от факта, че обичайните стълбове, на които се гради управлението на португалеца, са сринати из основи.

Източник: ЕSPN

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията