Ловеч вика: Любко! SOS!

Приказките за титла в Литекс вече изглеждат комично

Sportinglife
Sportinglife 09:15 ч., 30 Авг 2015
0
391
Lap.bg

Странен сезон живеят в Ловеч. Той започна при Красимир Балъков, а ерата на четвъртия в света завърши с едно от най-срамните отпадания на българи в евротурнирите.

Помни ли някой какви бяха по народност онези момчета от Йелгава? Заради тях Балъков си взе шапката и въобще не е ясно дали скоро отново ще бъде треньор, след като се проваля навсякъде.

Дойде Любко Петрович и след три тренировки срази Лудогорец с 2:0. В Ловеч заговориха за титлата. Футболистите се заканиха, че това е единственственият начин да измият срама с марка Йелгава.

Последва атрактивно 2:2 на „Герена” срещу Левски, в което победата повече прилягаше на „оранжевите”. И изведнъж Любко си тръгна. Ни в клин, ни в ръкав. Обяснението беше семейни проблеми.

В България сме царе в теорията на конспирацията. Заговори се за конфликт със спортния директор Стойчо Стоилов и за какво ли още не. Но с напускането на европейския шампион с Цървена звезда от 1991 година от Литекс останаха само приказките за титлата.

Румънецът Лауренцио Регекампф е познато лице за Ловеч. Като футболист игра в Литекс, а като треньор триумфира с титлата на Румъния със Стяуа. Но представянето му в Литекс е меко казано кошмарно. Нито веднъж отборът не е вкарвал повече от един гол в четирите двубоя под ръководството на Реге. А след първата загуба – 0:1 от Берое у дома, дори получи здравословен проблем. Не се яви пред медиите да направи анализ.

Здравословните и семейните проблеми в българския футбол са негова запазена марка. За първи път под подобен предтекст ЦСКА напусна покойният вече Енрико Катуци, уволнен от тогавашния президент Любослав Пенев.

Въпреки приказките че „червените” играели добър футбол с италианеца, окото на Ел Голеадор и тогавашната му дясна ръка Емил Костадинов не мигна. Когато у нас искаш да уволниш някого, намираш му лични грижи.

Само че именно тежки грижи са се спуснали върху Осъм и Балкана. От времето на Любко Петрович останаха само приказките за титлата.

Но с играта, която показва Литекс при Регекампф, те звучат повече от комично. Да, отборът, който надигра тотално Лудогорец в първия кръг, можеше да говори. Можеше да мечтае да победи прескъпата разградска селекция. Оттогава минаха шест мача, а играта на „оранжевите” деградира с всеки мач.

Може би ръководните фактори в Литесс вече са започнали да викат: „Любко! SOS!” Ако не са го направили, веднага да почват. Иначе здравословните проблеми на Регекампф означават само едно – или раздялата е факт, или предстои.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията