Дербито на дербитата е в Рим

Ювентус и Рома накараха тифозите да забравят за Милано

Sportinglife
Sportinglife 16:20 ч., 29 Авг 2015
0
559

От няколко години дербито на дербитата в италианския футбол е без Милано. За титлата се борят Ювентус и Рома. Още във втория кръг на новия сезон Серия А ще види своя мач-диамант.

На „Стадио Олимпико” шампионът гостува след конфузното 0:1 от Удинезе на старта. А Рома направи само 1:1 с Верона. В последните шест домакински мача срещу Юве не са падали повече от по 2 гола.

Всеки очаква „старата госпожа” да няма мощта от миналия сезон, когато стигна до финала в Шампионската лига.

Ще липсват напусналите Андреа Пирло, Карлос Тевес и Артуро Видал. Но е твърде наивно да се правят изводи от един мач, че отборът е в криза.

Рома се нуждае от победа, за да дръпне с четири точки пред Ювентус, преди грандът да е стъпил на краката си. Руди Гарсия има шестима нападатели и голям избор за френския треньор.

За Юве пък се завръща Алваро Мората, героят от полуфиналите с Реал в Шампионската лига.

Сами Кедира и Клаудио Маркизио не могат да играят заради контузии.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 19 ч по Би Ти Ви Екшън

Болоня –Сасуоло

Сасуоло спечели последните си пет мача в Серия А. А Болоня загуби 5 от последните 6. При завръщането си в Серия А домакините в двубоя стартираха със загуба – 1:2 от Лацио.

Сасуоло тръгна летящо с 2:1 над Наполи. В едва третия си сезон в елита този отбор очевидно ще прави проблеми на всички. Очаква се Матия Дестро за първи път да бъде титуляр за Болоня. Двубоят е дерби на областта Емилия-Романа, след като Парма вече го няма.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в събота от 19 ч по Ринг

Милан – Емполи

Грандът Милан отново тръгна с кошмар – 0:2 като гост на Фиорентина. И вгорчи дебюта на треньора Синиша Михайлович. Милан има добра статистика поне срещу Емполи – в последните 10 двубоя с този съперник само веднъж загуби.

Емполи се превърна в атрактивен тим и в осем от последните десет срещи в Серия А са паднали над два гола. Отборът допусна повече от един девет пъти. На старта на сезона Емполи загуби с 1:3 у дома от Киево.

Прогноза -1 и над 2,5

Мачът е в събота от 21,45 ч по Ринг

Аталанта – Фросиноне

Пет от последните шест мача в Бергамо са белязани с два или повече гола. В аталанта са бесни, че допуснаха гол в края в първия мач за сезона от Интер и не взеха нито точка. Дебютантът Фросиноне е фаворит за изпадане, но отборът няма да се дава лесно. Четири дни преди мача с Аталанта договор с тима подписа българският национал Александър Тонев, който може да получи и титулярно място.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в неделя от 21,45 ч

Точните прогнози на Спортинглайф от миналия кръг

 

Лацио – Болоня 1 и над 2,5 (2:1)

Фрозиноне – Торино над 2,5 (1:2)

Интер – Аталанта 1 (1:0)

Палермо – Дженоа 1 (1:0)

Сампдория – Капри 1 (5:2)

 

Капри – Интер

Интер е вкарал два или повече тола в осем от последните си девет гостувания в Серия А. Дебютът на Капри в елита бе кошмарен – загуба с 2:5 от Сампдория. На „Сан Сиро” се радват на черногорския нападател Стеван Йоветич, който донесе победата над Аталанта в миналия кръг. Подобно на Фросиноне и Капри е сред големите претенденти за изпадане още в началото на сезона.

Прогноза – 2 и под 2,5

Мачът е в неделя от 21,45 ч

Киево – Лацио

Мач между два отбора, които спечелиха първите си мачове. Лацио няма загуба като гост на Киево в поледните 12 опита във всички турнири. В 6 от последните 7 мачове на Киево у дома не са падали повече от два гола.

Тимът от Верона е непобеден в 8 поредни двубоя пред своя публика. Лацио ще гостува с разочарованието от отпадането от Шампионската лига от Байер (Леверкузен).Кейта ще води атаката на „орлите” при отсъствието на Мирослав Клозе и Филип Джорджевич.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 21,45 ч

Дженоа – Верона

Дженоа спечели последните си пет домакинства в Серия А. Верона пък направи три поредни ремита на чужд терен. Дженоа е вкарал най-малко три гола в последните си три домакинства.

Отборът не е губил от Верона на свой терен вече седем пъти поред във всички турнири.Верона пък има поне два гола в трите последни срещи с Дженоа. В първия кръг Дженоа падна с 0:1 от Палермо, а Верона направи 1:1 у дома с Рома. Леонардо Паволети ще води атаката на домакините, а македонецът Горан Пандев отива на крилото. Юрай Кучка вероятно няма да е в групата, защото е пред трансфер в Милан.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 21,45 ч

Наполи – Сампдория

В последните 10 мача на Наполи винаги са падали два или повече гола. Тимът стартира със загуба 1:2 от Сасуоло. Наполи спечели 6 от 7-те последни мача със Сампдория на свой терен във всички турнири.

Проблем е защитата на отбора, която вече пет двубоя поред допусна два или повече гола. Наполи е в серия от три поредни загуби в Серия А. Нападателят на Сампдория Антонио Касано вероятно ще пропусне двубоя заради контузия. Роберто Сориано сигурно ще остане в Самп, въпреки че дълго време се водеха разговори за негов трансфер. Влад Кирикеш от Наполи е под въпрос заради травма.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 21,45 ч пряко по Би Ти Ви Екшън

Торино – Фиорентина

Торино направи ремита при последните четири домакинства с Фиорентина във всички турнири. „Виолетовите” са в серия от 6 поредни победи в Серия А. Фиорентина вкара най-малко два гола в последните си седем шампионатни мача. Но отборът е допуснал два или повече гола при шест поредни гостувания. Фиорентина не е падал от Торино в осем мача поред. „Виолетовите” стартираха с новия треньор Пауло Соуза с 2:0 над Милан. Португалецът има всичките си футболисти на разположение.

Прогноза – Х и над 2,5

Мачът е в неделя от 21,45 ч

Удинезе – Палермо

Ивайло Чочев бе сменен след само половин час игра при 1:0 над Дженоа, но контузията в аддуктора няма да му попречи да е титуляр срещу Удинезе. Домакините са с три поредни загуби на свой терен в Серия А. Но на старта на сезона Удинезе направи сензацията – 1:0 срещу Ювентус в Торино.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 21,45 ч пряко по Ринг

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията