Десет нови диаманта на Бундеслигата

Те са бъдещето, вече посягат към титулярни места в клубовете си

Sportinglife
Sportinglife 10:30 ч., 28 Авг 2015
0
1345
Getty Images

Бундеслигата сякаш е лишена от най-важния въпрос - кой ще е шампион? Разбира се, отговорът изглежда ясен - Байерн.

Но има още няколко сериозни причини да се следи това първенство, независимо от липсата на интрига за титлата.

Една от тях е налагането на младоци от почти всички клубове, в крак с политиката, която германският футбол следва стриктно вече десетилетие.

Подбраните диаманти на бъдещето са само десет, но бъдете сигурни - повече са талантите, за които тепърва ще слушате.

Някои от тези 10 мечтаят дори за Евро 2016 с Бундестима, но дори да си остане само блян, очаквайте ги на голямата сцена за Мондиал 2018.

Макс Егещайн (Вердер, 18 години)

Максимилиан, както е цялото му име, е атакуващ полузащитник. Вердер го привлече на 13 години, мина през тимовете до 17 и 19 години, през втория отбор, а сега е в първия.

През миналия сезон влезе два пъти като резерва в Бундеслигата, а през този бе титуляр в единия от двата двубоя на Вердер. Стартира и мача за купата на Германия.

Играе за Германия до 19 г.

Джулиън Вайгл (Борусия-Дортмунд, 19 години)

За него ще се говори много. На 18 години бе капитан на родния му тим Мюнхен 1860 във Втора бундеслига. След само два мача обаче лентата му бе отнета, той бе глобен и пратен в дублиращия тим.

Напи се със съотборници и бе хванат. Характер, лидер, вече титуляр в Дортмунд, където започна 5 от шестте мача за сезона в първенството и Лига Европа. Играе пред защитата, нещо като опорен халф, но и е градивен в действията си. Висок 1,87 м, почти безпогрешен в подаванията.

Махмуд Дахуд (Борусия-Мьонхенгладбах, 19 години)

Може да играе като централен или дефанзивен полузащитник, макар все още да има проблем с адаптацията към Бундеслигата. Записа три мача като резерва за тима, който стигна до Шампионската лига.

Дахуд е роден в Сирия, но играе за Германия до 21 г. Най-силното му оръжие е шутът отдалеч, който не се притеснява да опитва.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията