Ивет сред най-добрите на 200 м с личен рекорд

Трети финал за наш атлет в Пекин

Sportinglife
Sportinglife 15:40 ч., 27 Авг 2015
0
117
GETTY IMAGES

Още двама финалисти има българският отбор, който участва на световното първенство по лека атлетика в Пекин. След блестящите изяви на Габриела Петрова на троен скок в началото на седмицата, честта на родната школа защитиха и Мирела Демирева и Ивет Лалова.

В понеделник Ивет не успя да стигне до финал на 100 м, но направи това на 200 м. Българката финишира за 22,32 сек. С това тя подобри и личния си рекорд в дисциплината, който бе 22,51 сек. от олимпиадата в Атина преди 11 години. Така Лалова удържа обещанието си, че през тази година може да се очакват от нея страхотни резултати именно на 200 м.

Останалите финалистки в дисциплината са шампионката на Ямайка Илейн Томпсън с 22,13 сек, американката Кандис Макграун с 22,26 сек, швейцарката Камбунджи с нов национален рекорд – 22,64 сек, Дафне Схипърс с 22,37 сек, ямайката Шерън Симпсън с 22,53 сек, Ашър Смит с 22,12, Дженеба Тармоу от САЩ с 22,38 сек..
Финалът в дисциплината е утре.

Преди Ивет участие във финала си осигури и Мирела Демирева на скок височина. Тя се справи със 192 см от втори опит, след като преди това имаше успешни опити на 180 см и 189 см и един фаул на 185 см.

Другата ни представителка в дисциплината – 41-годишната Венелина Венева-Матеева обаче отпадна след три грешки на 185 см. Именно тя бе и последната българска финалистка на световно първенство в дисциплината. Това се случва през 2005 в Хелзинки. От тогава до този момент родните състезателки не успяваха да се преборят с конкуренцията.

За финала, който е в събота, се класираха и всички фаворитки за медалите Бланка Влашич (Хърв), Анна Чичерова (Рус), Мария Кучина (Рус), Рут Бейтиа (Исп), Камила Личвинко (Пол).

„Щастлива съм, че успях да се класирам за финала. Състезанието не беше лесно. Тази година съм наистина малко колеблива в скоковете си. Успях да се събера и вярвах, че мястото във финала беше за мен. Всеки опит става различен, както мога да отпадна на 180, така мога да скоча и 195.За мен квалификацията беше напрегната, защото много ми се искаше да скачам на финал. Направих всичко възможно да бъда там”, заяви пред bgathletic.com след класирането си за финала Мирела Демирева.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията