Надбягване със себе си

Лукойл Академик тръгва като единствен фаворит

Анна Николова
Анна Николова 07:55 ч., 27 Авг 2015
0
1096
Lap.bg

Последната седмица на август е натоварена и интензивна за родните баскетболни тимове.

Левски, Берое, Черно море, Ямбол и новака Академик (Пловдив) вече стартираха с подготовката си, очаква се до дни същото да направят Лукойл Академик, Балкан (Ботевград), Рилски спортист.

Тимовете ще имат малко повече от 40 дни за подготовка след като на свое заседание Управителния съвет на федерацията реши шампионатът, който за поредна година ще се играе като Национална баскетболна лига, да стартира на 10 октомври.

До две седмици ще стане ясен и окончателния вариант на състава на Лигата, тъй като срокът даден на отборите да покрият старите си задължения и да подадат заявки за новия сезон е 8 септември.

Картотеките на състезателите и треньорите пък ще влязат в сила едва когато бъдат заплатени.

И въпреки че официално потвърждение за участващите още липсва като че ли вече е ясно, че големият фаворит отново е Лукойл Академик.

Финансовите възможности на тима от Правец остават най-високи, което се отрази и на селекцията.

Сръбският гард Бранислав Ратковица, роденият в Германия Чад Тимбърлейк, хърватския национал Желко Сакич, талантливия Божидар Аврамов са само част от попълненията на шампионите за новия сезон.

Тепърва пред треньорския щаб стои нелеката задача да сработи новите играчи и да ги превърне в отбор.

Участието на тима и в новия турнир на ФИБА Европа обаче е гаранция, че върху това ще се работи сериозно.

Спортният директор на Лукойл Тодор Стойков и амбициозния млад треньор Тони Дечев са допълнителна гаранция, че кандидат №1 за титлата и Купата на страната и този сезон ще са именно студентите.

Големият въпрос е дали у нас ще се намери достойна тяхна конкуренция.

В ролята на основен претендент специалистите виждат тима на Рилски спортист. Американският гард Тристан Кери, центърът от Мичиган Кори Петрос, още един американец -  Франк Търнър, бившият играч на Лукойл Веско Веселинов и  Георги Бързаков са новите имена в Самоков.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията