Рекорд – Испания с пет отбора в Шампионската лига

Иван Иванов и Венцислав Христов няма да играят в турнира на милионерите

Sportinglife
Sportinglife 07:35 ч., 26 Авг 2015
0
939
Getty Images

За първи път в историята една държава ще има пет отбора в групите на Шампионската лига. И това естествено е Испания.

След директно класираните Барселона, Реал, Атлетико и Севиля (носител на Лига Европа) през квалификациите успешно премина и Валенсия.

Резултати от реваншите в плейофа

Динамо (Загреб) – Шкендербеу 4:1 (2:1 в първия мач)

Монако – Валенсия 2:1 (1:3)

Шахтьор – Рапид 2:2 (0:1)

Малмьо – Селтик 2:0 (2:3)

Макаби (Тел Авив) – Базел 1:1 (2:2)

„Прилепите” оцеляха срещу четвъртфиналиста от миналия сезон Монако и загубиха само с 1:2 на стадион „Луи II”. В първия мач у дома Валенсия спечели с 3:1.

Алваро Негредо даде преднина за испанците с гол в 3-ата минута. Но Монако отвърна на удара. Андреа Раги изравни в 19-ата, а Гуидо Карильо накара феновете в Княжеството да мечтая за продължения.

Трето попадение обаче Монако не вкара и дори до продължения не се стигна.

Българските национали Иван Иванов и Венцислав Христов няма да играят в групите на Шампионската лига, ще се утешат с Лига Европа.

Изненадващо Базел бе изхвърлен от Макаби (Тел Авив), където треньор е Славиша Йоканович, бивш треньор на Левски, изгонен за слаби резултати от „Герена”.

Без все още невъзстановения напълно Иванов Базел стигна само до 1:1 в Израел, след като направи 2:2 у дома. Лука Дзуфи откри за швейцарците в 11-ата минута, а Еран Захави изравни в 24-ата.

Именно този човек се превърна в кошмар за Базел. В първия мач той заби и двата гола, вторият падна в шестата минута на добавеното време.

Христов игра само 12 минути при загубата на албанския Шкендербеу с 1:4 като гост на Динамо (Загреб). И в първия мач хърватите спечелиха – 2:1. Българският нападател влезе при напълно решен двубои – 3:1 за Динамо.

Еврошампионът от 1967 година Селтик се прости с турнира.

Шотландците загубиха с 0:2 като гост на Малмьо и след 3:2 у дома отиват в Лига Европа.

За втора поредна година шведите ще са в групите на турнира на милионерите. Маркус Розенберг и автогол на Дедрик Боята решиха сблъсъка в полза на Малмьо.

Под ръководството на норвежкия треньор Рони Делия за втора поредна година Селтик се проваля срещу по-ниско котиран съперник в квалификациите.

Преди 12 месеца знака „Стоп” сложи словенският Марибор.

Шахтьор (Донецк) изненадващо трепери у дома срещу Рапид (Виена). Украинският гранд спечели с 1:0 като гост, но направи 2:2 на неутралния терен в Лвов.

Шахьор поведе, Рапид обърна до 2:1 и след това дойде изравняването. Всички голове паднаха до 27-ата минута. Австрийците не успяха да направят сензацията, след като в предишния кръг шокираха Аякс.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията