Битката за титлата в Англия: Какво видяхме за три кръга?

Кой къде е от претендентите и от какво има нужда за атака на върха

Sportinglife
Sportinglife 10:40 ч., 25 Авг 2015
0
3459
Getty Images

Жозе Моуриньо предрече през юни - пет тима ще се борят в най-оспорваната битка за титлата на Англия от десетилетия.

Дали ще е така до края, отсега може да предвиди само Нострадамус. Или вероятно... Моуриньо.

Но е видно, че английският футбол се връща към времена, в които няма лесни мачове и доминация на един тим. Всеки ще страда по пътя към славата.

Какво научихме от три мача на старта, ако изберем за анализ само петицата, която Моу посочи като "претендентите за титлата"?

Манчестър Сити е машина за убиване, ще става още по-силен

Сити стартира ударно с 3 победи, но далеч по-притеснително за конкуренцията е, че отборът играе знаменито. Рахийм Стърлинг разцъфтя с играчи от световна класа край него, Яя Туре е прероден и сякаш намерил нова мотивация, а Агуеро и Силва са супер класа.

Но най-добрата новина е завръщането сред живите на капитана Венсан Компани след кошмарен минал сезон. Защитата е изрядна, благодарение на него. 0 допуснати гола в три кръга... Сити изглежда добре, колкото и да е рано.

А идването на Кевин де Бройне, което изглежда неизбежно, включването на Николас Отаменди в отбрана, както и прибавянето на Фабиан Делф в средата, дава внушително дълга скамейка и избор на Мануел Пелегрини.

Челси страда, но има много резерви в представянето

Да, Челси дотук страда. Да, в клуба има проблеми и нерви. Да, определено се виждат пукнатини и в състава.

Но това е Челси на Моуриньо - подценете ги и ще се опарите болезнено. Защитата ще влезе в час, бъдете сигурни. Тери и Иванович са имали и други тежки моменти, но никога не се предават.

Педро ще отнеме от тежестта върху Азар да създава всичко опасно, а дори има надежди и Фалкао да вкара някой гол. Можете да заложите смело - Челси ще е в играта за титлата.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията