Габриела Петрова остана без медал в Пекин

Българката четвърта на троен скок

Sportinglife
Sportinglife 17:45 ч., 24 Авг 2015
0
132
Lap.bg

Най-голямата българска надежда за медал от Световното първенство по лека атлетика в Пекин – Габриела Петрова остана на четвърто място в тройния скок.

Родната състезателка, която влезе във финала с първи резултат, записа отличните 14,66 м в петия си опит и бе на крачка от бронза. След нея обаче пети опит направи олимпийската шампионка Олга Рипакова. В последния си скок казахстанката финишира с 14,77 м и прати българката на четвърто място.

Шампионка с 14,90 метра стана Катерин Ибаргуен. Среброто остана за състезаващата се за Израел Хана Князева- Миненко, която скочи 14,78 м.

За Габи постижението й е подобрен личен рекорд при позволен вятър. Тя ще получи и 15 000 долара  от наградния фонд.

„Трудно е, когато си поставяш големи цели и не можеш да ги изпълниш. Няма как да няма разочарование. На личния рекорд съм доволна, но можеше медалът да е в нас.

Но така било писано. Много съжалявам. Ударих си крака, защото ми беше грешна постановката. Бях дръпната назад, от където идваха и повечето ми проблеми тази вечер. Сборът ставаше хубав на първа и втора и оттам-нататък не можех да изтегля да продължа самия скок, да го завърша. Но... такъв бил денят. Трудно ми е още.

Не направих нито един фаул, но можеше още повече да скоча в опитите. Поне още 20 см мисля, че можех да ги напрвя. Но гледам напред. Свършило е вече. Само изводи мога да си извадя. Може би ми трябва и още рутина. За първи път съм на такъв голям форум. Каквото и да си говорим, имаше притеснение.

Опитните момичета си показаха, че скачат и използват всеки един момент. Олимпийската шампионка си показа класаста. Очаквах силно състезание. Имах едно наум, че тези момичета ще скачат. Няма как”, коментира пред bgathletic.com Петрова след състезанието.

Денят не бе добър и за другата ни представителка – спринтьорката Ивет Лалова. Българката финишира за 11,13 сек на полуфиналите на 100 м и не успя да стигне до финал в дисциплината.

„Доволна съм, близо до личния си рекорд за сезона съм. Въпреки че можеше още малко по-добре да бягам. Сравнено с вчера се справих със стартовото ускорение по-добре, но пък не можах да удържа накрая. Въпреки че конкуренцията е убийствена, а и на полуфинал напрежението е огромно, реже се с нож. Бягах в най-силния полуфинал. Ако бях във втория, може би можеше да съществува реалност за по-предно класиране.

Коридорът ми пък в този беше идеален, бях сред лидерките и трябваше да се възползвам. Но 14-а съм в света, това не е зле. Изобщо. Спринтът при жените се развива изключително бързо и сега не се влиза с 10.98 сек на финал. Дафне Схипърс вече не ме учудва с нищо. Предстои ми бягането на 200 м. Оптимист съм. Условията са прекрасни и съм готова за постижения и на 200 м”, коментира Ивет след края на участието си.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията