Кралят е гол, има ли кой да го бутне от трона?

На Юве предстои мъчителен преход, селекцията на Милан буди въпроси, Интер изтормози тифозите си

Sportinglife
Sportinglife 10:15 ч., 24 Авг 2015
0
1276
Getty Images

Това, че Ювентус няма как още на старта да заиграе като онзи прекрасен отбор, който беше абсолютен и пълновластен господар на калчото в последните два сезона, беше логично и очаквано.

В неделя под дъжда в Торино обаче научихме колко много работа му предстои на Масимилиано Алегри, за да върне тима там, където го оставихме на 6 юни в Берлин.

Загубата в първия кръг у дома от Удинезе показа колко мъчителен ще бъде преходът за шампионите.

Няма как да се лишиш от трима лидери в чисто игрови, както и в емоционален план, каквито бяха Пирло, Тевес и Видал, и промяната да мине безболезнено.

Това явно важи дори за „Старата госпожа“, която в последния шампионат изпревари втория Рома с цели 17 точки.

Един епизод от злощастния за шампионите мач може да ни разкаже повече за деликатната ситуация, в която се намират „бианконерите“, отколкото стотици думи.

Централният защитник Леонардо Бонучи изпълнява фаул от зоната, която преди принадлежеше единствено и само на Пирло: удар... топката среща стената.

Точка по въпроса.

Що се касае до корнерите – друг специалитет на гения от Бреша – тях ги биеше Погба.

Да не говорим за Падоин, на когото заради травмата на Маркизио му се наложи да връзва играта на „бяло-черните“.

В действителност няма повод за драма и аплодисментите, с които публиката изпрати Юве, са знак за голямата футболна зрялост и за вяра действията на клубното ръководство.

Преходът неизбежно води до някои сътресения, но ако плановете на шефовете се сбъднат, победният цикъл на „бианконерите“ вместо да приключи, просто ще навлезе в следващата си фаза.

И все пак, най-голямата новина от първата неделя на Серия А, е че кралят е гол и е време претендентите за короната да заявят решително намеренията си да го свалят от трона.

Източник: Панорама

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията