Колко сме далече от Шампионската лига

Нито един от българите в турнира не може да се нарече титуляр

Джони Кейджов
Джони Кейджов 12:35 ч., 20 Авг 2015
0
1312
Getty Images

Георги Миланов стана футболист №1 на България за 2012 година.

Бе купен за около 3 милиона евро от ЦСКА (Москва), но особено този сезон търка здраво пейката. Не може да се отрече, че Миланов е първа или най-много втора резерва в руския клуб.

Но за титулярно място вече не може да става и дума. Също като Партизан и ЦСКА загуби първия си мач като гост – 1:2 от Спортинг (Лисабон). И тук българското присъствие в Шампионската лига не е гарантирано.

Стигаме и до най-големия абсурд. Имаме национал, който е твърда резерва в Албания!

Да, точно така! Толкова много исканият от ЦСКА пред година и половина Венцислав Христов избра да играе първо в Металург (Донецк), но след няколко месеца го върнаха на Берое.

Сега напусна, за да иде в албанския Шкендербеу, но работата му е основно да подгрява пейката. Въпреки че отборът се нуждаеше от голове срещу Динамо (Загреб), Христов не влезе на терена. А Шкендербеу загуби.

Най-голямата енигма е Иван Иванов.

От година и половина футболист №1 на България за 2013 година се възстановява от контузия на коляното, получена на зимна контрола. Подобни травми минават традиционно между 6 и 9 месеца.

А защо се получи така с Иванов, никой не знае. Въпросът е, че в Базел вече не планират състава си с русокосия бранител. Договорът му изтича в края на сезона, а както върви, трудно ще бъде подновен.

Базел също не бе убедителен в плейофа и направи само 2:2 срещу Макаби (Тел Авив). Нищо чудно швейцарците да пропуснат груповата фаза.

Това е положението!

Единственият „български“ тим с победа в първия мач от последната квалификация е Астана. Но там въпреки наличието на трима български треньори наш футболист не е в отбора...

Явно дори нашенците не искат да „ударят едно рамо“ за някоя родна звездичка.

Казано накратко – каквото и да се случи в реваншите следващата седмица, българското участие в Шампионската лига ще е или нулево, или символично.

А бяха други времена, когато и Стоичков, и Димитър Бербатов стигаха с отборите си до финала. Камата дори го спечели.

В Меката на футбола – стадион „Уембли“. Бяха други времена...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията