Специалният начин да кажеш „Искам”

Моуриньо жертва Джон Тери

Sportinglife
Sportinglife 08:55 ч., 17 Авг 2015
0
1941

Жозе Моуриньо е Специалния. Ексцентричен и неповторим във всяко отношение. Дори когато става въпрос за тежки загуби. Поведението на Моуриньо при 0:3 от Манчестър Сити бе изтълковано в Англия като един странен начин да каже на Роман Абрамович, че му трябват нови футболисти. И че със сегашния състав няма да успее да защити титлата си. Докато затвори трансферният прозорец, има половин месец. А с банковата сметка на руския олигарх могат да се направят чудеса.

Моуриньо: Победата на Сити е фалшива

Жозе Моуриньо не призна, че тимът му е бил напълно надигран след 0:3 от Манчестър Сити.

Мениджърът на Челси нарече успеха на съперника "фалшив", и анализира: "През второто полувреме ние бяхме много по-добрият отбор на терена. Те не ни създадоха нито един проблем, а вратарят им бе отличен. Те смениха Агуеро и Стърлинг, за да се предпазят, но едва с втория гол си върнаха контрола върху мача."

Всъщност Сити направо разби шампионите, като статистиките са изцяло в полза на победителите. Челси отправи първия си точен удар в 70-ата минута.

"Майсторска класа", определи играта на Сити Гари Линекер в студиото на BBC.

"Сити разруши машината на Моуриньо на части", анализира в. "Гардиън".

Легендарният Греъм Сунес, сега телевизионен коментатор, видя задни мисли в смяната на капитана Джон Тери на почивката. Вместо ветерана влезе Курт Зума. Ако е проблем с контузия, добре. Но не е.В 177 мача при Моуриньо във Висшата лига Тери не е бил заменян нито веднъж.

„Джон е лидер и играеше достатъчно добре – коментира Сунес. – Мисля, че Моуриньо отправи послание към собственика, че няма достатъчно резерви.”

Найъл Куин, бившият футболист на Манчестър Сити, пък предположи, че кариерата на Тери в Челси върви към края си. „Не мисля, че ще играе следващия уикенд срещу Уест Бромич, започнал е да губи доверието на треньора - смята Куин. – Това може да е началото на края на ерата Джон Тери в Челси.”

Самият Моуриньо също даде своето обяснение за смяната. И то било, че искал да вкара страстта на Зума на терена. „Тери не е контузен, а Зума е най-бързият защитник в отбора ни – каза Специалния. – В този момент Манчестър Сити щеше да започне да играе на контраатаки и да търси с дълги подавания Серхио Агуеро. Зума е различен от Тери и Гари Кейхил. Джон има пълното ми доверие, не се съмнявайте. При мен никога досега не е бил сменян, а други треньори на Челси дори са го вадили от групата. Тери е фантастичен футболист и фантастичен капитан.”

Друга легенда на телевизионния пулт днес – Джейми Реднап, обаче видя скандал между треньор и защитник. „През тази седмица Моуриньо се скара с всички – от доктора до капитана – каза той. – Всичките защитници на Челси играха слабо срещу Сити и всеки можеше да бъде сменен. Но той избра Тери, което е странно решение. Моуриньо винаги има проблеми с някого в клуба и преди, и сега. Иска да е в добри отношения само с един човек – Абрамович. В своите мисии Моуриньо не избира жертвите. Вярно е, че Джон не игра добре. Но лоши дни имаха Бранислав Иванович, Сеск Фабрегас и Неманя Матич. Не вярвам на приказките, че Зума е влязъл заради скоростта си. Според мен Тери е жертвеното агне. Моуриньо очевидно не изглежда щастлив и сега влиза в нова битка. Интересно е да видим кой ще я спечели.”

Челси се очаква да отправи нова 30-милионна оферта към Евертън за Джон Стоунс още днес.С нея Абрамович ще тества до колко „карамелите” са готови да отвръщат с „не”.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията