Когато гръм удари

Българският футбол изпраща седмица, наситена със събития

Sportinglife
Sportinglife 09:15 ч., 13 Авг 2015
0
353

Втората седмица на август, както и целият месец междувпрочем, изобщо не предполага да е време наситено с важни събития в нито една сфера на живота. Лятото, жегата, отпуските предполагат лежерно и спокойно преминаване на времето в очакване на интензивни последни месеци от годината...

Българският футбол обаче за пореден път показа, че е нещо, което е извън нормите. Защото седмицата за царя на спортовете в България се оказа по-наситена откъм събития и новини, отколкото редица други през годината...

Традицията обаче бе спазена в едно – всяка от тези новини имаше тъжен и скандален привкус.

Започна се с обвиненията на Венци Стефанов за подменени условия в наредбата за провеждане на първенството и искането за оставка на изпълнителния директор и за сурови санкции най-вече за тима на Берое. Независимо, че президента на Славия избухна само 24 часа след мача на неговия тим срещу същия този Берое, който „белите” не успяха да спечелят въпреки численото си превъзходство, думите му едва ли трябва да бъдат подминати с това мълчание, с което ги посрещат на този етап колегите му от Изпълкома.

Самият факт, че макар и публикувана на сайта на БФС наредбата не е изпратена до клубовете води към сериозен размисъл. Защо е така и какво в действителност са се договорили ръководителите на родния футбол обаче можем само да гадаем...

В общия тон на недоумение влезе и Дисциплинарната комисия на БФС. Във вторник от там оповестиха санкциите за изминалия кръг в А група. И докато всички очакваха сурови наказания за Черно море, чиято публика си позволи да хвърля бутилки и камъни по треньорския щаб на Левски, такива имаше за треньора на „сините” и...Локомотив (Пловдив). Стойчо Стоев не успя да сдържи нервите си след като бе окъпан от хвърлената по него бутилка, а „смърфовете” отнесоха близо 40 000 лева заради „расистки скандирания”.

В същото време Черно море бе глобен скромните 1500 лева и е с последно предупреждение за лишаване от домакинство. Според санкциите излиза, че е далеч по-опасно да те сравнят с определен животински вид, от това да те ударят с бутилка. Изненада ли е тогава, че ръководителят на Локомотив си изпусна нервите и заплаши, че може да извади отбора от първенството?!

На път да приключи със съществуването си е и Локомотив (София). „Железничарите” са в сериозна дупка откакто останаха без професионален лиценз, но за разлика от ЦСКА при тях светлина не се вижда. Вчера ръководителите на клуба се скараха за пари и са на път да сложат окончателно край на съществуването на отбора.

От футболния съюз официална позиция все още няма, едва ли обаче малкото време минало от събитията в „Надежда” е оправдание.

Всъщност май именно това е което липсва на цялата седмица – някакъв отзвук от сградата и хората на улица „Иван Асен”. Въпреки липсата на дъжд в България, в българския футбол тази седмица треснаха няколко гръмотевици. Ехо обаче още няма. Големият въпрос е дали изобщо ще се появи или тътена от светкавиците ще се загуби в общата лежерност на август.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията