Моуриньо подписа мегадоговор

30 милиона паунда за Специалния от Челси

Sportinglife
Sportinglife 11:00 ч., 08 Авг 2015
0
1403
Getty Images

Жозе Моуриньо си осигури специален договор с Челси. Португалският треньор продължи контракта си с тима от Лондон до 2019 година срещу 30 милиона лири.

Споразумението беше парафирано ден преди старта на новия сезон, в който Челси излиза да защитава титлата си.

Довечера на „Стамфорд Бридж” ще гостува Суонси.

„Ако клубът е щастлив, аз също съм щастлив – каза Моуриньо. – Най-нормалното нещо е да подпиша нов договор. Важно е, че работим с перспектива и че можем в бъдеще да постигнем още много успехи – за нас, за ръководството, за феновете. Когато се върнах в Лондон, казах, че се чувствам много специален. Това чувство не е изчезнало по никакъв начин. Челси е отборът, който е най-близо до сърцето ми. Бих искал да остана тук възможно най-дълго.”

През това лято Моуриньо не е много активен на трансферния пазар.

Взе вратаря Асмир Бегович като заместник на напусналия Петер Чех и привлече под наем Радамел Фалкао.

Моуриньо обаче не изглежда притеснен.

„Да вървиш напред, не е само да дадеш 30 милиона лири за един футболист - каза Специалния. – Челси си харесва мястото. То е първо, а клубът е много стабилен. С или без финансов феърплей. Харесва ми как се ръководи клубът. Дали се страхувам, че няма да станем шампиони? Да. Пет отбора могат да триумфират с титлата този сезон.”

За Моуриньо това е втори престой на „Стамфорд Брижд”. При първия между 2004 и 2007 година той спечели две поредни титли.

Миналата пролет добави трета в колекцията си и първа за Челси от 2010-а.

„Ние сме много щастливи, че Жозе се съгласи да се обвърже с Челси за дълго време”, коментира директорът Марина Грановская.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията