В Барселона няма място за Педро

Нападателят може би изигра последния си мач за каталунците

Sportinglife
Sportinglife 08:50 ч., 06 Авг 2015
0
1323
Getty Images

Барселона спечели трофея „Жоан Гампер” след като надигра Рома с 3:0. Двубоят на стадион „Ноу Камп” бе и официално представяне на състава за новия сезон.

Барса започва нова ера – тази след големия Шави, който в последните години бе определящ за стила и изявите на „блаугранас”.

Ера, в която играта по всяка вероятност ще се гради около Неймар и Меси – южноамериканския дует, за когото двубоят срещу италианците бе първи след получената по-дълга ваканция заради Копа Америка.

В дебютната си среща двамата отбелязаха по един гол, Меси се отчете и с асистенция.

Представянето на двамата само доказа онова, което и в състава, а и на трибуните на Ноу Камп знаят от доста време – в тази Барселона няма място за Педро Родригес.

Роденият в Тенерифе испански национал се появи на терена през второто полувреме.

Но разликата между представянето на тима в предишните мачове, в които игра той, а не играха Меси и Неймар (заедно разбира се с Масчерано, Дани Алвеш и Клаудио Браво) бе осезаема.

Загубите срещу Манчестър Юнайтед, Фиорентина и Челси вероятно са постреснали мнозина, но след завръщането на Меси и Неймар ситуацията се промени значително.

Не само заради факта, че Барселона все пак приключва предсезонната си подготовка с победа. А и заради цялостния облик на тима.

Аржентинецът и бразилецът комбинираха отлично и след един пропуснат шанс, Неймар успя да открие резултата.

Сериозна заслуга за попадението обаче имаше и Меси, който подаде от дълбочина към Матийо, намерил след това бразилската звезда.

Меси удари глава на играч от Рома

Лионел Меси заби глава в Мапу Янга-Мбива при победата на Барселона с 3:0 в мача за купата „Жоан Гампер”. След първия гол на Неймар искрите захвърчаха. Френският национален защитник изпусна нервите си и приближи глава до Меси, очевидно имаше контакт.

Аржентинецът отвърна с удар и хвана Янга-Мбива за гърлото. След като страстите се поуспокоиха, Алесандро Флоренци получи само жълт картон за брутално нарушение срещу Неймар. 

Силните им прояви продължиха и след това, единственото отклонение бе необичайно бурната реакция на Меси на провокациите на защитника на Рома Мапу Янга-Мбива, която можеше и да му донесе червен картон.

Двамата останаха на терена точто 60 минути преди да бъдат заменени, за да продължат подготовката си за сблъсъка за Суперкупата на Европа срещу Севиля.

Именно на мястото на Неймар се появи Педро и публиката използва възможността да изкаже своята подкрепа и благодарност към крилото.

Нападателят е един от онези, които стигнаха до първия отбор, благодарение на Пеп Гуардиола, който го взе от Барселона Б през 2008 г.

През последния сезон обаче Педро рядко започваше в стартовия състав.

Дани Алвеш взе номера на Шави, лентата отиде при Иниеста

Бразилският национал Дани Алвеш ще носи през новия сезон екипа с №6 в Барселона. До миналата година с него играеше една от легендите на блаугранас – Шави Ернандес. Халфът обаче напусна в посока Катар.

Това не е първият случай, в който Алвеш си избира специален номер в Барселона. През последните два сезона бразилецът игра с №22 в знак на уважение към друга легенда – защитникът Ерик Абидал.

Капитанската лента през новия сезон пък ще носи Андрес Иниеста. През миналата година той бе втори капитан след Шави. Останалите трима капитани, избрани от играчите са Меси, Бускетс и Хавиер Масчерано.

И нямаше как да е иначе след като блаугранас имаха най-силното нападателно трио, изобщо в историята си в лицето на Меси, Неймар и Луис Суарес.

След бързата адаптация на уругваеца на „Ноу Камп” и блестящата форма на Неймар и Меси още на старта, възможността Педро да получи повече шансове изглежда минимална.

Въпреки това Луис Енрике изрази надежда, че крилото ще остане на разположение.

Според английските медии обаче Барселона вече е постигнала договорка с Манчестър Юнайтед за трансфер на стойност 30 милиона евро.

Самият Педро изглежда по-склонен да напусне, тъй като се нуждае от повече мачове, за да запази мястото си в испанския национален отбор.

Твърде възможно е раздялата да стане още преди двубоя със Севиля на 11 август, независимо, че в този мач има отделена по-голяма роля на Педро, тъй като аржентино-бразилският дует трябва да наваксва и с фитнес-тренировките.

Но едва ли това означава титулярно място и цял двубой.

Ето защо този половин час снощи вероятно е бил последният с екипа на Барселона за един от най-популярните и обичани играчи от публиката.

Времето му там просто изтече.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията