Нов лидер в класирането в А група

Берое и Черно море с трудни победи в 3-и кръг

Sportinglife
Sportinglife 08:30 ч., 03 Авг 2015
0
366
Lap.bg

Старозагорският Берое излезе начело в класирането на А група преди последния мач от 3-я кръг на шампионата между Литекс и Монтана.

Тимът на Петър Хубчев постигна скромен успех с 1:0 над Пирин и с победата вече има актив от 7 точки.

Лидерът след първите два кръга – Славия отстъпи с 0:1 над Черно море.

Единственото попадение за старозагорци отбеляза Георги Божилов още в 10-та минута. Берое пропусна още куп възможности за втори гол най-вече чрез Жуниор Мапуку.

В края своя шанс пропиляха и играчите на Пирин, за чийто състав това бе трета поредна загуба от началото на сезона. Заради нулевия точков актив след края на двубоя малобройната група фенове пристигнали от Благоевград в Стара Загора поиска оставката на треньора Неделчо Матушев.

„В България е нормално агитките да скандират „оставка“. Ако ръководството прецени...Но отбор за 20 дни не може да стане. Тепърва те трябва да подкрепят отбора, те се нуждаят от това. Нека бъдат по-търпеливи. Да се надяваме, че ще дойдат по-добри дни за нас“, коментира поведението на привържениците старши треньорът на Пирин Неделчо Матушев.

„Имахме нашите шансове, не можахме да се възползваме. Подходихме по най-добрия начин, момчетата дадоха своето. Късметът обаче не беше на наша страна, макар че и Берое имаше своите възможности. Стараем се в движение да градим отбор. В срещите досега отборът показва добро лице, но пропускаме добри моменти, които биха променили резултата в даден мач.

Целта ни беше да наситим средата на терена. Има какво да се желае от нашите играчи. Маркиньос също още не е в оптимална форма. Ситуациите, които създадохме не успяхме да ги оползотворим. Трябва да сме по-концентрирани пред гола“, добави още Матушев.

„Тежка победа и важни три точки. Мисля, че първото полувреме бе по-добро като игра. Второто полувреме бе доста нервно. След мача мога да кажа, че е добре, че създаваме положения, но непосредствено след пропуска, се ядосваме. Въпрос и на майсторство е. Повече старание трябва да влагаме. Не съм си правил илюзия, че ще ни е лесно. Лесни мачове няма да има. Аз очаквах, че ще ни е трудно срещу Пирин, който е известен с мъжкото си поведение”, заяви старши треньорът на Берое Петър Хубчев.

В другия неделен мач Черно море спечели с 1:0 срещу Славия.

Автор на победното попадение стана Велиян Бижев в 17-та минута. Варненци доиграха мача с 10 души след като в 85-та минута Мехди Бурабия изрита Диего Фераресо. Преди това играчът на Славия удари с ръка своя съперник, но не бе санкциониран.

„Няма приятна загуба, аз смятам, че мачът започна лошо за нас заради контузията на Костадин Дяков и след това груба грешка – грешен пас, и Черно море ни отбеляза. Както можеше да изравним, така и можеше да загубил. Черно море направи сериозни пропуски, но ние също имахме шансове. По-страшно е, че положенията на Черно море дойдоха след наши грешки”, анализира след двубоя треньорът на Славия Иван Колев.

„Мисля, че както влязохме добре в мача, така и продължихме. Единственият проблем в мача бяха 100-процентовите пропуски, които бяха страшно много. Те ни лишиха, от една страна, от по-изразителна победа, а, от друга, от повече спокойствие. Изхабих доста нерви в един мач, в който доминирахме. Накрая имаше много напрежение около червения картон”, заяви треньорът на Черно море Никола Спасов.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията