Има ли място за още една звезда в Байерн

Баварците инвестираха 79 милиона евро в нови, Гуардиола иска още

Sportinglife
Sportinglife 08:00 ч., 31 Юли 2015
0
1353
Getty Images

Преди четири дни Карл-Хайнц Румениге каза, че селекцията в Байерн е завършила.

Сега обърна плочата и загатна, че има място за още една голяма звезда в новия баварски отбор.

От началото на подготовката клубът инвестира 79 млн. евро в нови играчи.

Артуро Видал струваше на баварците 38 милиона, Дъглас Коща - 30 милиона, а за останалите пари в Мюнхен пристигнаха – младежкия национал Джошуа Кимих и резервния вратар Свен Улрайх.

„Трябва да сме гъвкави на пазара, защото догодина може да е още по-скъпо да се купува”, каза Румениге.

Очевидно босът се притеснява от новия телевизионен договор във Висшата лига, който е на стойност 6,9 милиарда евро и ще направи английските клубове още по-мощни на трансферния пазар.

Къде Байерн може още да се подсили?

Защитата

Румениге обяви, че баварците не се нуждаят от нов централен защитник.

„Планираме състава с Холгер Бадщубер, чието възстановяване върви отлично – обясни босът. – Най-добри са шансовете на Мехди Бенатия да бъде партньор на Джером Боатенг. Освен това конкуренция за място в състава са Хави Мартинес и Данте.”

Въпреки тези думи именно в центъра на отбраната Пеп Гуардиола иска още една опция.

И тя отново идва от Испания – бранителят на Валенсия Николас Отаменди. Миналото лято аржентинският национал бе купен за 12 милиона евро от Порто. В първия си сезон в Примера изигра 35 мача и вкара 6 гола.

Левият фланг в защитата на Байерн е двойно застрахован. Титуляр е Дейвид Алаба, а негов заместник е Хуан Бернат.

Теоритично същото е положението и за десния. Там първата опция е капитанът Филип Лам с дубльор Рафиня. Затова не се вижда смисъл Байерн да инвестира в тези позиции.

Шанс да бъде привлечен защитник – 40 процента

Нападение

Клаудио Писаро не получи нов договор. Ще има ли резерва на Роберт Левандовски, ако се контузи или бъде наказан?

Най-малкото Томас Мюлер и Марио Гьотце могат да водят атаката на Байерн. Точно на поста централен нападател изглежда най-вероятно баварците да се презастраховат с нов.

Младият Адама Траоре от втория отбор на Барселона е човек, който Гуардиола със сигурност желае. 19-годишният нападател е рожба на каталунците, бърз и технически перфектен.

Друга опция е Педро, също от Барса, който има клауза за откупуване на стойност 30 милиона евро и е желан също от Манчестър Юнайтед.

„Трябва да играя повече, за да се доказвам”, каза трикратният еврошампион. В Барса шанс няма – там е триото Лионел Меси-Неймар-Луис Суарес.

Още през пролетта се появиха информации, че Байерн се интересува от 18-годишния Бриин Емболо от Базел, който разпиля Лудогорец в Шампионската лига миналия сезон. Би могъл да събере много опит до Левандовски и Мюлер.

Шанс да бъде привлечен нов нападател – 40 процента

Вратар и халфове

В тези две звена Байерн е страхотно подсигурен. Свен Улрайх дойде като втори вратар от Щутгарт. А  ветеранът Том Щарке остана в отбора. Мануел Нойер е безспорният №1.

С привличането на Артуро Видал клубът определено взе един от най-добрите дефанзивни халфове в света. Дъглас Коста е отлична опция за все контузения Франк Рибери, който може и да намери сили да се върне за втора футболна младост.

Шанс да бъде привлечен вратар или халф – 20 процента.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията