10-годишната война Бенитес – Моуриньо

Словесните им атаки не спират, пътищата им се пресичат постоянно

Динко Гоцев
Динко Гоцев 09:20 ч., 30 Юли 2015
0
1832
Getty Images

„Съпругът ми за трети път трябва да почиства кашите, оставени от Моуриньо”, изстреля Монтсерат Бенитес, половинката на Рафа.

Новият треньор на Реал този път дори на влезе в престрелка с големия си съперник.

„Дамата явно е объркана, да се погрижи по-добре за диетата на своя съпруг”, отвърна язвително Жозе.

Това се случи в последните няколко дни.

Но войната с думи между двама от най-големите треньори на нашето време продължава вече 10 години.

Ето ретроспекция на словесната им война.

„Нямаше гол в мача, а ни победиха. Голът дойде от страничния съдия, той го вкара. От Луната. От трибуната на „Анфийлд”. Призрачен гол.”, Моуриньо за първи път атакува, ядосан от гола на Луис Гарсия на полуфинала в Шампионската лига през 2005-а, с който Ливърпул на Бенитес изхвърля неговия Челси.

„Дали спечели по-добрият отбор? Не. Победиха ни, приемам, че в един мач могат да ни изненадат. Но за два сезона разликата ни е общо 45 точки в класирането.”, пак Моуриньо, след като Ливърпул на Бенитес побеждава неговия Челси на полуфинал за Купата на ФА през 2006-а.

„Не знам защо казвате, че Челси е най-добрият отбор в света. За мен в Англия има например Арсенал – отбор, който печели, но и впечатлява с игра. Милан и Барселона в Европа също са такива. Не съм изумен от играта на Челси”, Бенитес отвръща, след като Моуриньо паркира автобуса и печели с 1:0 на „Анфийлд” през 2006-а.

„Ние си имаме Специален тук, в Ливърпул. Това е нашата публика, не ни трябват личности, които се мислят за такива”, Бенитес хвърля стреличка след поредния сблъсък на Ливърпул и Челси.

„Не сме врагове, дори бяхме в добри отношения с него, докато не започнахме да ги побеждаваме на терена”, Бенитес в студиото на „Скай” на въпрос дали се мразят с Жозе.

„Колко титли спечели Бенитес в Ливърпул? Нито една. Но колко пъти изобщо в пресата се спекулираше, че ще го сменят? Нито веднъж. Това е различно отношение”, Моуриньо изригва, след като обвинява медиите, че са замесени в раздялата му с Челси през 2007-а.

Едно нещо е сигурно – Бенитес няма да успее повече от мен в Интер. А също така искам да се знае, че ако спечели Световното клубно първенство, това е моя купа, защото аз спечелих 13 мача, за да стигне Интер до там, а той трябва да бие само в 2”, Жозе след назначаването на Рафа на негово място в Интер.

„Аз не искам да печелим Лига Европа. Не искам играчите ми да се чувстват добре в това състезание, то не е нашето състезание”, Жозе се заяжда с Бенитес, който печели Лига Европа с Челси през 2013-а, а после е заменен от Моуриньо.

„Моуриньо говори много, но аз предпочитам фактите, а не гръмките фрази. С два пъти по-евтин състав от неговия го победихме два пъти с Ливърпул в Шампионската лига, както и в Купата на ФА. После имаше най-скъпият отбор в света в Реал, но не направи нищо в Европа. Ако сега получи няколкостотин милиона, вероятно ще направи отбор за титлата в Шампионската лига”, Бенитес миналата година, когато Жозе завърши без трофей в първия си сезон при завръщането в Челси.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията