Божинов се контузи в балканско дерби

Станимир Стоилов прави реми във Финландия, тимът на Иван Иванов бие

Sportinglife
Sportinglife 08:55 ч., 30 Юли 2015
0
295
Partizan.rs

Валери Божинов се контузи в лютото балканско дерби между Стяуа и Партизан (1:1) в първия мач от третия предварителен кръг на Шампионската лига.

Още в 19-ата минута нападателят на „гробарите” получи травма и бе сменен от Сапонич. Миналата година именно тези два отбора бяха отстранени от Лудогорец по пътя на „орлите” към груповата фаза.

Сега Партизан съжаляваше много повече за пропусната победа. Вуличевич откри резултата в 62-ата минута и сърбите се виждаха като властелини на Букурещ.

Но в 82-ата Варела успя да изравни и направи реванша в Белград интересен.

Другият българин в Партизан – Иван Бандаловски, отново не бе включен в групата на отбора. През последните години сръбският шампион все се проваля в квалификациите на двата евротурнира и сега за първи път е на мач от гарантирането на групова фаза поне в Лига Европа.

Казахстанският Астана, воден от Станимир Стоилов и Цанко Цветанов, направи още един голям евродвубой. Като гост на финландския ХИК тимът завърши 0:0 и крайният победител ще бъде решен в реванша.

В миналия кръг Астана срази словенския Марибор, участвал в груповата фаза на Шампионската лига преди година.

Без контузения Иван Иванов швейцарският Базел показа, че няма проблеми с предварителните кръгове. На терена на Лех в Познан отборът спечели убедително с 3:1 и чака следващия противник по пътя към групите.

Двубоят започна много драматично, след като Михаел Ланг поведе в 34-ата минута, а Денис Томала изравни в следващата атака. В 66-ата обаче Томаш Кедзиора от Лех бе изгонен и до края Базел отбеляза още два пъти чрез Марк Янко и Давиде Кала. Лош привкус остана от червения картон на Толант Шака в последните секунди.

Европейският шампион за 1967 година Селтик се измъчи неочаквано много срещу Карабаг и спечели само с 1:0 на свой терен.

Дедрик Боята вкара чак в 82-ата минута. В последните два мача Залцбруг лесно пообеди Малмьо с 2:0, а най-атрактивният отбор на вечерта бе във Виена. Там Рапид и холандският гранд Аякс направиха зрелищно 2:2. Грандът от Амстердам поведе с 2:0 до почивката с голове на Дави Клаасен. Но с човек по-малко Рапид стигна до ремито. Головете вкараха Флориан Кайнц и Робен Берич.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията