Бурни месеци предстоят за Григор Димитров

Мениджърът му призова за подкрепа

Sportinglife
Sportinglife 17:10 ч., 27 Юли 2015
0
2582
GETTY IMAGES

Григор Димитров преживя бурна седмица, но емоциите бяха свързани най-вече с личния му живот, а не с изявите му на корта.

Първата ни ракета запазва позицията си в световната ранглиста, където е 16-ти.

Следващият турнир, на който българинът е подал заявка за участие, е започващият на 3-ти август "Citi Open" във Вашингтон, където ще видим още тенисисти като Анди Мъри, Кей Нишикори, Марин Чилич, Джон Изнър и Ришар Гаске.

В Топ 10 на световната ранглиста няма абсолютно никакви промени и Новак Джокович продължава да оглавява класирането с актив от 13,845 точки, а челната петица се допълва от Роджър Федерер (9,665 т.), Анди Мъри (7,840 т.), Стан Вавринка (5,790 т.) и Кей Нишикори (5,525 т.). На шестата позиция е Бердих, следван от Ферер, Раонич и Чилич, а Рафаел Надал затваря Топ 10 с точно 3,000 точки.

Междувременно, Георги Стоименов, мениджър на Григор Димитров, взе отношение за нещата, които се пишат в жълтата преса около звездата.

Той разпространи следното отворено писмо до медиите:

"След раздялата му с Мария Шарапова, Григор Димитров се озова в ролята на герой на жълт сериал, продуциран от някои български медии.

Публикуват се "сензационни новини" за личния му живот, които не почиват на реални факти и нормална човешка логика.

В качеството си на мениджър и близък човек на Григор искам категорично да опровергая написаното. Григор е първокласен спортист, той е пример за много млади хора, които го харесват заради труда, който полага, заради таланта, заради възпитанието и характера му.

Григор Димитров се намира във важен момент от кариерата си, работи здраво и мотивирано за оставащите турнири до края на годината.

Като българин бих искал да ви призова да го подкрепим и да му дадем увереност и спокойствие вкъщи, вместо да го правим герой на жълти романи.

Като негов мениджър няма да се поколебая да търся отговорност за неверни твърдения, разпространявани в медиите", пише Стоименов.

През уикенда стана ясно, че Григор възнамерява да сгъсти максимално програмата си до края на сезона.

След Вашингтон за българина предстоят участия на Мастърсите в Монреал и Синсинати, а след това ще дойде време за US Open.

Две седмици след края на Откритото първенство на САЩ българинът ще направи своя дебют в Куала Лумпур, а азиатското турне ще бъде допълнено с участия на "АТР 500" турнира в Токио и Мастърса в Шанхай.

По традиция Григор ще приключи сезона в Европа с три турнира на твърди кортове в зала, а именно тези в Стокхолм, Базел и Париж.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията