Бивш нападател на Левски се изправя срещу ЦСКА

Екундайо Джейоба и Струмска слава са първите съперници на „червените”

Sportinglife
Sportinglife 16:10 ч., 27 Юли 2015
0
164
Lap.bg

Бившият нападател на Левски Екундайо Джейоба ще се изправи отново срещу ЦСКА. Това ще стане още на 9 август когато започва първенството във В група. Тегленият днес жребий отреди настоящият тим на Джейоба – Струмска слава да е първият съперник на „червените”. Двубоят ще се играе на стадион „Българска армия”.

Жребият отреди още първото истинско гостуване на ЦСКА да е едва в четвъртия кръг когато тимът ще се изправи срещу Ботев (Ихтиман). Преди това ЦСКА има още едно домакинство – във втория кръг на Чепинец (Велинград) и едно гостуване, което обаче също ще е в София, тъй като съперник е тимът на Септември.

Двубоят с Ботев обаче също може да се играе в София, тъй като на стадиона в Ихтиман няма обособен сектор за гостуващи фенове. В осмия кръг пък „червените” гостуват на Рилски спортист, в чийто състав може да се появят спортния директор на Левски Георги Иванов и Елин Топузаков.

„Даваме си сметка, че интересът към ЦСКА е огромен. Видяхте в първия кръг срещу кого ще играем и вече започваме подготовката за първия мач. Не вярвам, че ЦСКА ще започне много силно в началото на първенството.

Ние имаме нужда от силни игри, естествено и победи, за да вземем лидерската позиция, което ще гарантира влизане в "Б" група”, коментира представителят на ЦСКА на жребия спортния директор Пламен Марков.

„"Колкото до селекцията, тя още не е приключила. Стремим се да привлечем още няколко състезатели, друг е въпросът дали те ще изпълнят поетите към нас ангажименти. Няма вариант да играем гостуванията на "Армията", нямаме подобни договорки и вероятно няма и да имаме.

Нашата цел е да покажем новото лице на ЦСКА както на "Българска армия", така и в гостуванията ни. Искаме да привличаме фенска маса, така че нямаме никакъв интерес бъдещите мачове да се провеждат по такъв начин”, коментира още директорът на „червените”.

Докато той очакваше съперниците на тима в предстоящия шампионат, старши треньорът Христо Янев отведе своите на втори подготвителен лагер. От днес до края на седмицата „червените” ще тренират в Тетевен. Със състава обаче не замина новата звезда Павел Головодов.

Талантът е на лагер с юношеския национален отбор до 19-годишна възраст, който е воден от селекционера Светослав Тодоров. Той ще вземе участие в приятелския мач на тима срещу столичния Септември, който е на 29-ти юли от 18:00 в спортен комплекс "Дит" в Драгалевци.

На 2 август пък ЦСКА излиза в поредната си контрола като съперник в двубоя, който ще се играе в Правец е израелският Ашдод.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията