Ботев размаха метлата след 0:6

Треньорът и вратарят изгонени заради срама в Монтана

Sportinglife
Sportinglife 12:00 ч., 26 Юли 2015
0
393
Lap.bg

Втората треньорска глава падна още на старта на сезона. След като Красимир Балъков напусна Литекс заради отпадането от Йелгава в евротурнирите и преди първия мач от „А” група, Ботев уволни своя наставник Петър Пенчев.

Причината – срамната загуба с 0:6 като гост на новака Монтана. Падна главата и на вратаря Михаил Иванов, комуто новаците вкарваха голове от всякакви дистанции и ситуации.

Пред клубния сайт Ангел Палийски, председател на съвете на директорите, обяви, че е очаквал Пенчев сам да си тръгне. И след като това не се случи, ръководството на клуба едностранно прекратява договора му.

Палийски добави, че футболистите ще бъдат наказани след разговор в понеделник, но размерът на санкциите не бе оповестен.

Пенчев дойде в средата на миналия сезон, заменяйки Велислав Вуцов. След това успя да вкара Ботев в първата шестица на „А” група. Вратарят Иванов пък стигна дори до националния отбор. Стражът започна кариерата си в италианския Сиена. Върна се в България, опитвайки да се пробва в ЦСКА, но го изгониха след седмица като неперспективен. След това доста поседя и на пейката в Левски.

„Недопустимо е някои играчи да се отнасят по подобен начин към задълженията си на терена и с представянето си да предизвикват чувство на срам през цялата „жълто-черна” общественост”, каза Палийски.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията