Левски и Литекс със зрелищно 2:2

Голове и червени картони на "Герена"

Sportinglife
Sportinglife 23:20 ч., 25 Юли 2015
0
165
Lap.bg

Левски и Литекс завършиха наравно 2:2 в зрелищен двубой от втория кръг на "А" футболна група. Мачът премина през обрати, но в крайна сметка завърши без победител.

Равенството бе второ за "сините" от началото на новия шампионат, а Литекс вече е с 4 т., след като в първия кръг се наложи над шампиона Лудогорец.

Срещата на "Герена" бе завръщане на Люпко Петрович, който някога водеше Левски, но сега отново е начело на ловчанлии.

Стадионът избухна още в 5-та минута, след като Мигел Бедоя пусна пас към откъсващия се сам срещу Винисисус Баривиера - Божидар Краев, който стреля моментално, но неговият удар беше отбит от вратаря. Топката обаче се върна в краката на Краев, който вкара първия гол на "Герена" за новия сезон.

Литекс обаче натисна много сериозно Левски в следващите минути, а Данило Асприля беше неудържим по дясното крило.

Колумбиецът дори почти вкара топката във вратата на домакините 37-та минута, когато негов удар рикошира от напречната греда и видимо тупна зад голлинията, но съдиите не видяха влизане с целия обем и гол нямаше.

В крайна сметка обаче Литекс изравни, като само три минути по-късно, в 40-ата, Рафаел Перес се възползва от много слабо подредена "синя" защита и вкара за 1:1.

„Левски също имаше своите положения, но Мигел Бедоя и Георги Костадинов не успяха да вкарат сами срещу Баривиера и първото полувреме на "Герена" завърши при равенство.

Полувремето не се отрази негативно на Литекс и ловчанлиите бяха активни след почивката. Те вкараха сравнително бързо и за 2:1, като в 52-та минута Арсенио Нунеш преодоля Боян Йоргачевич с далечен удар.

Левски обаче не се предаде и изравни след точно час игра. Изчистена на най-грешното място топка - към дъгата, попадна в краката на Роман Прохазка, а капитанът на "сините" от първия мач за сезона в Коматево я изпрати незабавно към вратата.

Неговият мощен удар премина покрай всички играчи, подредили се за центриране от корнер секунди по-рано, попадайки в долния десен ъгъл на вратата на Баривиера.

Левски не се възползва от импулса, който обикновено дава един гол, а напротив - "сините" останаха с човек по-малко в 71-та минута, когато Веселин Минев спря устрема за контраатака на Данило Асприля и Таско Тасков му показа втори жълт картон.

Литекс пък също завърши с десет души на терена, след като Кристиян Малинов беше изгонен късно в добавеното време.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията