10 неща, които ще се случат през сезона

Или поне Sportinglife прогнозира, че са доста вероятни

Sportinglife
Sportinglife 15:30 ч., 25 Юли 2015
0
1227
GETTY IMAGES

До началото на сезона в европейския футбол остават дни, а до края на трансферния прозорец има повече от месец.

Вероятно именно второто е фактор, от който ще зависят и много завръзки и кулминации във водещите първенства на Европа, но все пак – нека опитаме няколко прогнози на това какво ще се случи, без да намятаме дрехата на Нострадамус.

Това са предвиждания на Sportinglife за 10 възможни неща, които ще се случат в предстоящия сезон. Не ви съветваме да залагате на тях. Просто през май догодина ще сверим колко от прогнозираното днес се е сбъднало...

Реал ще вземе трофей, но може да почака за титлата

Реал с Рафаел Бенитес ще вземе трофей, ако не се разпадне сам в месеци на недоверие и евентуална смяна на треньора. Съставът на Бенитес е много силен, а той определено ще поправи тактическите грапавини особено в отбрана.

Освен това е майстор на детайлите и турнирните битки. Така че – Реал ще е силен в Копа дел Рей и Шампионската лига, но как ще се справи с тази магическа Барса в първенството, не е ясно.

Много неща зависят от евентулната раздяла с лидера Серхио Рамос, който е и определен да носи капитанската лента. Както и от това кой ще е големият удар на Реал на пазара, защото още го няма, а е трудно да повярваме, че ще мине лято без да има такъв.

Атлетико, Севиля и Валенсия може да са доста близо до върха

И трите отбора подобриха кадровия си потенциал със силни трансфери. Валенсия показа голяма амбиция на пазара, ще купува и още класа. Севиля добре замени Бака и Видал, които продаде.

Атлетико пазарува страхотно в последните сезони, а Джаксон Мартинес и Лусиано Вието, гарнирани с Гризман, може да се окажат златната атака на Примера.

Става интересно най-малкото, защото тези три тима и двата мастодонта от Мадрид и Каталуня, трябва да разделят четири места в Шампионската лига. А защо някой от „втората вълна” да не опита и по-високи цели?

Арсенал НАИСТИНА може да се бори за титлата в Англия

Да, невероятно, но факт. Всяко лято намигваме дяволито и приемаме с недоверие това съждение. Нали все отборът на Венгер е „лека категория”, няма да издържи, ще се контузи масово, ще пуска леки голове в ключови моменти и ще се огъне под напрежението.

След януари 2015-а обаче Арсенал изглеждаше корав тим с огромен потенциал в атака и запас от добри резерви. Добавяме фактора Петер Чех – вратар с огромен опит и класа, а и шампионски манталитет.

Единствената лека въпросителна е около здравето на основните играчи, плюс съмнението дали ще стигнат головете от нападателите. Ако бъде привлечена деветка... Бройте ги в битката, но този път сериозно.

Ливърпул ще бъде атракция, но кой може да измести от топ 4?

Ливърпул направи добри ходове на трансферния пазар и се очаква да изглежда по-скоро като отбора от сезона преди миналия, когато вкара 101 пъти и почти взе титлата.

Бентеке значи голове – един на всеки два мача във Вила. Фирмино ще върне спомените за Суарес, ако се адаптира бързо, а с Филипе Коутиньо „червените” имат най-прогресиращият номер 10 в английския футбол. Бързина, фантазия и голове – не забравяйте и Даниел Стъридж, който едва ли пак ще изкара целия сезон контузен.

Проблемът ли? Че колкото и добре да се представи Ливърпул, за да влезе в топ 4 трябва да извади някой измежду Челси, Сити, Юнайтед и Арсенал. Това е трудната работа.

Леверкузен ще притисне Байерн, но за титла е рано

Леверкузен ще е най-сериозният конкурент на Байерн, ако изобщо може да има такъв в Бундеслигата. Тимът е с огромен потенциал, а младите му играчи направиха силен сезон и миналата година, показаха чудесен футбол.

Сега бе привлечен младия супералант Джоната Тах от Хамбургер в центъра на отбраната, а атакуващата формация от Чалханоглу, Белараби и 19-годишния Джулиън Бранд вече изглежда достатъчно зряла.

Вратарят Бернд Бено също е солидна опора. В контролите Леверкузен няма победа, но експертите в Германия предричат много силен сезон на младия тим. За титла едва ли може да се говори. Байерн е твърде силен и мощен с 20-те си играчи от суперкласа. Но...

Милано ще се завърне, но няма да спре Ювентус

Милан и Интер правят силни ходове и за доста пари на трансферния пазар, за да си върнат позициите на топ отбори в Италия. Нищо чудно те да влязат в тройката този сезон, което бе химера през миналия.

Покупки като 40-милионния Жофри Кондогбия в Интер и 35-милионния Карлос Бака в Милан без съмнение променят нещата. Но Ювентус, безкрайно силен от 4 сезона насам, отново ще е ураган – с Паоло Дибала в атака и Сами Кедира в средата на терена вместо Пирло.

Трудна мисия е титлата да отиде другаде, освен в Торино. А и за тройката Милано трябва да пребори Рим, а Рома и Лацио – втори и трети миналия сезон, изобщо не мислят да се дават. И все пак – поне един тим от Милано ще се върне в Шампионската лига през май 2016-а.

ПСЖ ще е шампион някъде около Свети Валентин

Френската лига миналата година бе доста интересна, мина през няколко обрата на върха, но в крайна сметка... и трите трофея в страната прибра ПСЖ. Няма никаква логика статуквото да се смени.

Най-близо до това изглеждаше Лион – млад, талантлив и вдъхновен тим, пълен със свои чеда. Но вероятната продажба на головата машина Александър Лаказет ще промени рязко положението на отбора.

Марсилия и Монако няма да имат сили да гонят Париж, поне не и до по-късно от февруари, когато машината на Блан вероятно ще си е осигурила титлата.

Бенфика ще рухне след двата супер сезона

Бенфика допусна срив в клуба, който ще се отрази лошо на сезона. След две поредни титли (непостигано от клуба от 3 десетилетия), най-славната реклама на португалския футбол извърши ритуално самоубийство в края на май.

Първо треньорът Жорже Жезуш си тръгна със скандал, защото ръководството отказа да изпълни исканията му за нов договор. Наставникът – обожаван от феновете и обичан от играчите, демонстративно подписа с градския съперник Спортинг и ще бъде крайно мотивиран да натрие носа на Бенфика.

В добавка капитанът Макси Перейра си тръгна също и подписа с другия голям враг – Порто.

Бенфика няма да е същият отбор и нищо чудно в края на сезона даже да не е втори, а трети...

Аякс ще отвърне на удара

ПСВ счупи рекорди миналия сезон, стана шампион със 17 точки разлика и убийствени голови показатели. Но продаде капитана Джорджиньо Вайналдум на Нюкасъл и звездата Мемфис Депай на Манчестър Юнайтед, за да ги замени с младоци, на които ще трябва време да стигнат класата им. Аякс обаче е ранен звяр и след три титли поред си иска обратно златото.

Чочев ще направи следващата стъпка

Ивайло Чочев ще направи трансфер следващото лято. И то – в посока нагоре. Отзивите от Италия за формата и отношението на младока в подготовката на Палермо са отлични, след като втората половина на първия му сезон също бе окуражаваща.

Чочев е физически подобрен драстично, преодолял е езиковата бариера и се чувства у дома в клуба. А футболно учи бързо и добавя към таланта, който всички знаем, че има.

Ако няма травми, през май догодина за него ще се говори като за трансферна цел на отбори поне от подножието на върха в калчото.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията