Берое остави България без отбор в Европа

Старозагорци с равенство във втория мач срещу Брьондби

Sportinglife
Sportinglife 22:30 ч., 23 Юли 2015
0
636
Lap.bg

И четвъртият български отбор, който тази година участваше в европейските клубни турнири приключи с изявите си още в предварителните кръгове.

След Литекс, Лудогорец и Черно море с надпреварите на Стария континент се сбогува и старозагорският Берое. Тимът на Петър Хубчев направи 0:0 във втория мач с датския Брьондби и с общ резултат 0:1 приключи участието си в Лига Европа във втория квалификационен кръг.

Най-чистото положение за Берое изпусна Спас Делев в 78-та минута. То дойде след като капитанът на старозагорци Иво Иванов изведе чудесно Елиащ, който центрира точно на намиращия се в малкото наказателно поле Делев. От близко разстояние с крак обаче Делев прати топката над вратата на Брьонби.

През първото полувреме Берое имаше два по-сериозни удара към вратата на датския тим. И двата бяха дело на привлеченият през лятото Георги Божилов.

Ентусиазмът на старозагорци в началото на двубоя обаче бързо бяха прекършени от играчите на Брьондби. За да спрат опасните контраатаки на своя съперник футболистите на Томас Франк не се поколебаха да използват по-твърда игра и до 20-та минута имаха три жълти картона. След това играта се водеше предимно в центъра в спокойно темпо. Брьондби бе по-активния тим в началото на второто полувреме, старозагорци атакуваха активно едва след 75-та минута. След удара на Спас Делев изгодно положение пропусна и Иво Иванов.

„Изиграхме добър мач, най-вече тактически. Имахме повече положения, но не успяхме да вкараме. Но с оглед на двете срещи ми се струва, че Брьондби заслужено продължава напред. Но това, което искахме да направим ние го направихме. От гледна точка на факта, че имаме 7-8 нови играчи можем да подобрим още доста от нещата”, лаконичен бе след края на двубоя старши треньорът на Берое Петър Хубчев.

„Направихме силен двубой, опитахме се да играем футбол, да си вкараме положенията. Имахме обаче малшанс и не успяхме да го направим. Успехът щеше да е плюс за нас. Брьондби се възползваха от своето положение, отбелязаха и продължават напред”, допълни Спас Делев.

Състави:

Брьондби: Храдецки, Албрехтсен, Ларсон, Дурмиси, Йорнсков, Пири, Хюлсагер, Пуки (79-Холаст), Елмандер, Рашани (58-Ериксон), Ньоргаард

Берое: Макенджиев, Зехиров, И. Иванов, В. Василев, Пенев Елиаш, Джоман, Милисавлевич, Божилов (79-Коконов), Делев, Мапуку

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията