Ървин Белята

Френският национал се забърква от скандал в скандал

Анна Николова
Анна Николова 07:35 ч., 23 Юли 2015
0
429
Fivb.org

За него специалистите казват, че е един от най-талантливите френски волейболисти за последните години. Доказа го и в неделя когато стана най-полезен състезател във финалите на Световната лига. Но заедно с това Ървин Н`Гапет си остава луда глава и доста често се забърква в скандали.

Последният е от преди малко по-малко от ден.

Волейболистът бе задържан от полицията за нападение на кондуктор във влака, който свързва Париж с Бордо.

Желанието на френския национал е било влака да забави тръгването си, за да се изчака човек от компанията, с която той е пътувал.

Кондуктурът обаче обяснил, че това е невъзможно, при което бил атакуван от Н`Гапет. Според официалното изявление на ръководството на железниците служителят им рана на челото и ще се нуждае от известно време за лечение.

Очаква се волейболистът да бъде съден и наказан за поредния си скандал.

През декември 2014 г. Ървин получи присъда от три месеца лишаване от свобода условно заради сбиване в нощен клуб.

През май миналата година волейболистът бе глобен от съда в Кунео с 3100 евро заради фалшива шофьорска книжка, издадена в Камерун.

Между всичко това той се забърква и в скандал с руския си тим Кузбас, където играе едва няколко месеца.

Договорът е подписан през лятото на 2013 г., но на 8 януари 2014 г. след европейската квалификация за световно първенство волейболистът просто не се завръща в тима.

Шокът е голям, още повече, че треньор на тима по това време е собственият му баща – бивш волейболист.

„Нямам думи, които да обяснят случилото се. Въпреки че бе най-важната част от един нов отбор, той си тръгна. И то макар че двамата заедно градяхме този състав. Нито аз, нито отбора, нито хората в града разбират това решение. Не го и приемаме. Това е удар и по мен самия. Болно ми е, неприятно ми е. Още повече че разбрах едва когато не се появи за последната тренировка преди мача. Той не каза нито дума по темата когато тръгваше към Франция за двубоите с националния отбор”, коментира тогава Ерик Н`Гапет.

Самият Ървин обяснява напускането си с факта, че малката му дъщеря тъгува за баща си и с факта, че съпругата му също е против връщането в Русия.

Клубът го глобява с половината от оставащите заплати до края на договора му.

Всъщност френският национал избира случайно волейбола. Първоначално тренира футбол, но заради баща си често е в залата. Така Ървин прави първите си крачки, после стига до младежкия национален отбор и едва тогава осъзнава, че има шанс да стане професионалист.

„Надявам се един ден да стана №1”, признава преди по-малко от две години Н`Гапет. На 19 юли мечтата му на практика стана факт след като бе избран за най-полезен състезател в Световната лига.

Извън залата и неприятностите, в които се забърква Ървин се увлича и по музиката, най-вече рап.

Заради шоуто, което прави на терена френският национал е любимец и на феновете. Следващото предизвикателство пред него и отбора му е европейското първенство.

Шампионатът на стария континент е през октомври в България и Италия.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията