Обвиниха шефа на Реал в расизъм

Флорентино Перес „не обичал черните футболисти”

Sportinglife
Sportinglife 07:50 ч., 20 Юли 2015
0
375
Getty Images

Напускането на Икер Касияс след 27 години в Реал доведе и до расистки скандал. Мениджърът на вратаря Сантос Маркес обвини президента Флорентино Перес в расизъм.

В интервю пред мадридския вестник „Ас” агентът каза, че босът „не обича черните футболисти”. Освен това Маркес добави, че в последните години Флорентино Перес не е казал дори една истина.

В гневна атака против президента преди това се включиха и родителите на Касияс, които го обвиниха, че е изгонил синът им от Реал.

Сантос Маркес за първи влязъл в конфликт с Перес, когато защитавал интересите на Клод Макелеле.

През 2004 година босът на Реал нарочно изпратил чернокожия френски национал в Челси.

„Не мога да кажа, че е расист, но Флорентино не обича черните – обяви Маркес в интервюто. – Не показа никакъв респект към Клод. Борих се срещу него и за Самуел Ето’о. Казах му, че той е много по-галактически от Луиш Фиго. Но беше принуден да напусне заради цвета на кожата си.”

Ето’о бе собственост на Реал, който бе пратен под наем в Майорка. А след това Барселона го взе и камерунецът стана три пъти европейски шампион (последния път с Интер). Факт е, че в Реал много рядко в последните години играят чернокожи футболисти.

„В Реал треньорът е Флорентино Перес и целият отбор го знае – продължи с атаката Маркес.- Той си мисли, че Гарет Бейл е най-добрият футболист в света и заради него се скара с Карло Анчелоти. Президентът има „Златна топка” при себе си в лицето на Кристиано Роналдо, но не знае как да се грижи за него. През новия сезон Бейл ще играе там, където си иска, защото е големият любимец.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията