Пирин се завърна в А група с равенство

Благоевградчани изпуснаха победата срещу Черно море

Sportinglife
Sportinglife 07:35 ч., 20 Юли 2015
0
295
Lap.bg

Отборът на Пирин (Благоевград) се завърна в А група с равенство 1:1 срещу Черно море. Попадението за Пирин отбеляза Мартин Тошев в 55-та минута, Черно море изравни чрез Матиас Курьор в края на даденото от съдията продължение. В 29-та минута нападателят на Пирин Мартин Тошев удари греда, в 64-та същото направи и играчът на Черно море Матиас Курьор.

Съставите

Пирин (Благоевград): Красимир Костов, Богомил Дяков, Александър Дюлгеров, Емил Виячки, Венцислав Бенгюзов (82-Юлиян Попев), Благой Наков, Антон Костадинов, Илия Карапетров (71-Маркиньос), Мартин Тошев (76-Антонио Хаджииванов), Тони Тасев

Черно море: Георги Китанов, Михаил Венков, Мамату Кулибали, Стефан Станчев, Тодор Паланков, Матиас Курьор, Марчин Бургхард, Марк Клок (65-Даниел Георгиев), Мехди Бурабия, Симеон Райков (57-Андреас Васев), Хуан Вареа (53-Живко Петков)

„Аз не мога да бъда недоволен като за първи мач в А група от дълго време. Имаше голямо напрежение, играем с носителя на Купата. Жалко, че допуснахме да ни изравнят накрая. Ако продължаваме по същия начин, това напрежение ще отпадне, отборът ще изглежда още по-добре и по-уверен. Най-доволен ще съм, ако успеем да контролираме дълго време топката и изчакваме нашите положения, които ще дойдат. Трябват ни още 2-3 футболисти с опит като Маркиньос, които да помогнат на младите. С привличането на Бергонси младите ще изглеждат още по-добре. Надявам се, че някои от тези млади футболисти тепърва ще започне да се говори за тях, имат качества”, коментира треньорът на Пирин Неделчо Матушев.

„Мисля, че ни повлия най-вече последният мач с Динамо, защото самият мач бе тежък, после пътуване от Разград към Варна, сега пак пътуване насам, но в крайна сметка, това ни е програмата. Въпреки умората, мисля, че след като получихме гола, минахме на други обороти и доминирахме. Доволен съм от отбора като цяло, от определени играчи очаквах повече. Мислям, че ако бяхме вкарали някои ситуации преди първия гол, нещата щяха да са различни. Може би имаше и леко подценяване. Мисля, че превъзхождахме Пирин през цялото време.

Като че ли във всяка линия има какво да се изисква, като че ли в средата малко късно се включиха да играят. В атака също има какво да се желае. В крайна сметка съм доволен, че взехме точка, макар и да дойде в последните минути. Мисля, че е реално това. По-добър отбор от Пирин сме, трябваше да победим, но съм доволен, че взехме точката”, анализира треньорът на Черно море Никола Спасов.

В следващия кръг Черно море приема шампиона Лудогорец, докато Пирин е домакин на Славия.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията