Берое с грешна стъпка на старта

Монтана измъкна точка в Стара Загора при завръщането си в А група

Анна Николова
Анна Николова 07:30 ч., 20 Юли 2015
0
282

Отборът на Берое направи грешна стъпка на старта на участието си в новия шампионат. Тимът на Петър Хубчев завърши 0:0 като домакин на Монтана. Старозагорци за втори пореден двубой не успяха да отбележат гол и трудно създаваха и положения пред вратата на опитния Христо Иванов.

Най-чистата възможност за попадение бе пред тима на Монтана. В 34-та минута Борислав Балджийски се справи със защитата на Берое, преодоля и вратаря на домакините Благой Макенджиев, но вместо в опразнената врата стреля в аут.

Съставите

Берое: Благой Макенджиев, Венцислав Василев, Иво Иванов, Веселин Пенев, Владимир Зафиров, Георги Божилов, Елиаш да Силва, Неманя Милисавлевич (65-Антон Огнянов), Игор Джоман (71-Иван Коконов), Спас Делев, Стивън Петков (45-Жуниор Мапуку)

Монтана: Христо Иванов, Георги Пашов, Иван Михов, Асен Георгиев, Христофор Хубчев, Йордан Тодоров (79-Сергей Георгиев), Георги Ангелов, Иван Минчев, Станислав Генчев (89-Янко Ангелов), Борислав Балджийски, Атанас Илиев (68-Матей Поплатник)

Първи официален мач за Берое изигра привлеченият през това лято Стивън Петков.

Юношата на Левски тренира със старозагорци от началото на годината, но заради скандала за черно тото около юношеският национален отбор бе със спрени права. Едва в края на миналия шампионат казусът бе разгледан повторно и от Българския футболен съюз дадоха зелена светлина за появата му на терена. Той обаче не успя да помогне на новите си съотборници да постигнат нещо повече в домакинството на Монтана.

„Не е добър старта ни в шампионата, особено като точков актив. Не мога да хвърлям обвинения към моите играчи, защото видях желание да спечелим този мач. През първото полувреме те имаха две възможности да отбележат, като по-прибрания отбор ги създадоха след контраатаки. През  второто ние стояхме по добре, не им дадохме шанс да контраатакуват, но не успяхме и да отбележим. А и си мисля, че има някаква умора след мачовете, които изиграхме, но за съжаление нямаме време. Едва ли обаче е психическа, все още сме в началото на първенството и сезона.

Като цяло съперника в този двубой не ни изненада с начина, по който игра. Очаквахме такова поведение заради шума, който се вдигна покрай нас. Все повече отбори ще са затворени срещу нас, ще се радваме да играем открит футбол, но ние нямаме право да коментираме това. Ще опитаме да подобрим нещата, особено в офанзивен план“, коментира старши треньорът на Берое Петър Хубчев.

„Добро начало за нас. Подходихме разумно и равенството е справедлив резултат, защото те владееха инициативата, а ние разчитахме на контраатаки, които не бяха безопасни. Момчетата се представиха добре, овладяха напрежението след двете години в Б група. Показахме, че притежаваме добър отбор и така ще играем срещу всички. Мисля че Берое малко ни подцениха и това им изигра лоша шега. Всеки обаче настройва играта си спрямо другия. Аз съм доволен от желанието и силите, които хвърлиха моите играчи. Това обаче е само началото, има още много мачове

Опитваме се за всеки един съперник да разузнаваме силните и слабите му страни и да се подготвим за това. Срещу всеки обаче щс има различни изпълнители и ще търсим трите точки, само тогава може да се върви напред. Програмата ни за първите четири кръга е тежка и всяка точка е важна”, заяви треньорът на Монтана Ферарио Спасов.

В следващия кръг Монтана приема Ботев (Пловдив), Берое гостува на Локомотив (Пловдив).

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията