Франция и Сърбия определят победителя в Лигата

И двата полуфинала решени в тайбрек

Sportinglife
Sportinglife 10:35 ч., 19 Юли 2015
0
504

Нов шампион ще има през този сезон Световната волейболна лига. До финала в Рио де Жанейро стигнаха отборите на Франция и Сърбия, които на полуфиналите победиха съответно световния шампион Полша и миналогодишния златен медалист в турнира САЩ.

И двата полуфинала бяха решени след тайбрек.

Още преди финала

Франция без Кевин Тили във финала

Френският национал Кевин Тили ще пропусне финалния двубой в Световната лига. Причината е получено разтежение на глезена, като според медицинския щаб на тима той се нуждае единствено от няколко дни почивка. Останалите играчи са на разположение на старши треньора Лоран Тили.

В сръбския лагер проблеми с контузени играчи няма и всички волейболисти ще бъдат на разположение на наставника Никола Гръбич.

„Петият гейм беше като да хвърлиш ези-тура. Духът и характерът ни обаче бяха на ниво и ни позволиха да спечелим. Затова поздравявам моя отбор. Все още не мислим за финала”, обясни треньорът на Франция Лоран Тили след успеха с 3:2 над Полша.

За „петлите” това е първи финал в турнира от 2006 г. насам. Тогава съперник на Франция бе Бразилия, а двубоят завърши с успех за Селесао.

„Това ще е първият ми финал в турнира. Невероятно е. Особено след като спечелихме почти всичките си двубои до този момент. Да вземем титлата ще бъде изключително важно за отбора”, коментира водещият реализатор на Франция Антонин Рузие.

До този момент френския тим има само едно поражение в изиграните от него 17 мача в турнира.

„Не играхме добре, не бяхме прецизни и не бяхме концентрирани. Тъжни сме, но ще се опитаме да се преборим за бронза”, лаконичен бе треньорът на Полша Стефан Антига.

За Сърбия това ще бъде пето участие във финала и първо от 2010 г. насам.

„Какво мога да кажа?Онзи ден почти бяхме стегнали багажа за вкъщи, а сега ще спорим за златото. Щастлив съм, но нямаме много време да мислим за този успех. Трябва да се съсредоточим върху финала”, коментира наставникът на Сърбия Никола Гръбич след като неговият тим спечели с 3:2 срещу миналогодишният шампион САЩ.

„Страхотно, впечатляващо, фантастично”, така сръбските медии коментираха успеха на своя тим.

Френските медии пък приеха успеха спокойно и припомниха, че преди девет години тимът се е препънал на последното стъпало преди спечелването на титлата.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията