Бразилия извън голямата четворка на Лигата

Франция и САЩ изхвърлиха Селесао от полуфиналите

Sportinglife
Sportinglife 11:45 ч., 18 Юли 2015
0
476
Fivb.org

Без домакина на финалната фаза Бразилия ще се състоят днес полуфиналите на Световната лига.

Селесао се оказа извън голямата четворка след като САЩ би Франция с 3:1.

Резултатът остави и трите отбора в групата с еднакъв точков актив, еднакъв брой победи и загуби и еднакво геймово отношение. Заради по-добрия коефициент от спечелени и загубени точки обаче напред продължават САЩ и Франция, докато тимът на Бразилия остава извън битката за медалите.

В Италия приеха спокойно отпадането

За разлика от Бразилия в Италия приеха спокойно отпадането на тима от полуфиналите на Световната лига.

„Сърбия определено показа, че в този момент заслужава много повече участието си в тази фаза. Тимът на Никола Гръбич се бори докрай за правото да спори за медалите”, написаха в анализите си медиите на Апенините.

Само преди дни италианският национален тим бе разтърсен от сериозен скандал между играчите и треньора Мауро Беруто. В резултат на това наставникът извади от състава четирима от основните си играчи, сред които Иван Зайцев и Драган Травица. Все още не е ясно дали те ще попаднат в плановете на треньора за предстоящото европейско първенство през октомври, на което Италия е съорганизатор.

„Не можем да обвиняваме американците и французите за този провал. Истината е, че сами сме виновни за този неуспех и затова че няма да играем на полуфиналите. Тази Бразилия не е онази Бразилия, която всички познавахме от последните години. Новите играчи не са убедителни. Проблемите са много и не са свързани само с националния отбор. Бразилският волейбол преживява криза. В клубовете липсват инвестиции, школите не работят. Вижте средната възраст на националния отбор. Резенде бе принуден да върне Сержиньо като либеро, защото сред младежите няма адекватен негов заместник. И не е само той”, анализира в обширен материал, посветен на представянето на Бразилия местния ESPN.

На другия полюс бяха настроенията в американския и френския лагер.

„Изненадан съм от този развой на събитията. Не започнахме добре двубоя със САЩ. Съперникът ни бе по-добър във всички елементи. За мен не е проблем загубата, проблем е когато не се борим. Показахме, че можем да го правим само в третия гейм”, обясни треньорът на Франция Лоран Тили. Поражението от американците бе първо за неговия тим от началото на турнира. До този момент тимът имаше 15 поредни победи.

„Щастлив съм, че ще играем на полуфиналите, но не и от двубоя срещу САЩ.  Не се представихме добре, те ни притиснаха със сервис и блокада, а ние не успяхме да намерим противодействие. Успяхме да се върнем в играта в третия гейм, но дори не знам как го постигнахме”, призна капитанът на Франция Бенджамин Тонюти.

„Развълнуван съм от участието в следващата фаза. Доволни сме, че сме сред най-добрите и не бих се изненадал ако отново се изправим срещу Франция. Впечатлен съм от това, което Лоран Тили е постигнал с тима, мисля че те са страхотен отбор. Желая им късмет и успех до края на турнира”, коментира треньорът на САЩ Джон Спероу.

На полуфиналите САЩ ще се изправи срещу Сърбия, докато Франция ще има за съперник световния шампион Полша.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията