Световната лига може да има нов шампион

Бразилия спечели първия си финал в Рио де Жанейро

Sportinglife
Sportinglife 07:35 ч., 17 Юли 2015
0
270
Fivb.org

Световната волейболна лига може да има нов шампион тази година. Това ще стане ако настоящият носител на титлата САЩ не успее да победи Франция във втория си и последен мач от групата във финалната фаза на двубоя в Рио де Жанейро.

В първия си мач американците допуснаха поражение с 1:3 от домакина Бразилия. За Селесао изходът от срещата бе изключително важен, тъй като на старта тимът на Бернардо Резенде отстъпи със същия резултат на все още непобеденият тим на Франция.

Срещу домакините на американците не помогнаха и 30-те точки на Мат Андресън. За Бразилия най-резултатен бе Рикардо Лукарели с 21 точки.

„Най-позитивното нещо от този двубой е промененото отношение на моя отбор. След загубата от Франция това бе важно. Трябваше да проявим смелост и да бъдем позитивни, защото противникът бе много тежък. Що се отнася до игровото ни представяне съм доволен от контраатаката. Блокадата ни не бе толкова добра, имаме какво да подобрим и при началния удар”, коментира треньорът на Бразилия Бернардо Резенде.

„Не бяхме толкова агресивни колкото трябва, за да победим отбор като Бразилия. Въпреки това съм доволен от начина, по който се представиха новите играчи в състава ни”, лаконичен бе американският му колега Джон Спероу.

Нито той, нито капитанът на американците Дейвид Лий обаче се съгласиха да коментират предстоящия двубой с Франция. „Петлите” продължават да са единственият тим без поражение в турнира. Ако спечелят днес срещу САЩ това ще бъде успех №16 за тях в Световната лига. Победата им гарантира и първото място в групата, докато второто ще остане за Бразилия.

В ролята на САЩ в другата група пък е Сърбия. Тимът, воден от легендарния разпределител Никола Гръбич вече има едно поражение и днес срещу Полша ще се опита да остане в битката за медалите. В първия си мач във финалите на Световната лига поляците спечелиха с 3:1 срещу Италия. 19 точки за успеха реализира Михал Кубяк. За Италия с 14 завърши Филипо Ландза.

Победата всъщност класира Полша за полуфиналите, тъй като Италия взе само 2 точки при успеха си над Сърбия с 3:2 в първия ден. „Дружина полска” пък има 3 точки от успеха срещу „адзурите”.

Кубяк обаче не остави никаква надежда на днешните си опоненти от Сърбия.

„Класирахме се за полуфиналите, а това е най-важното като резултат. Срещу Италия бяхаме малко нервни, защото ни е първи мач, а всички дебютни двубои са такива. Във втория мач със сигурност ще бъдем по-добри. А на полуфиналите ще бъдем още по-подготвени”, гарантира той.

„Щастлив съм от този успех, заслужавахме го. Гордея се с моя отбор, въпреки че в някои моменти от мача губеха концентрация. Това състезание е много тежко, всички шест отбора са много добри”, заяви треньорът на световните шампиони от Полша Стефан Антига.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията