Хендерсън получи огромна чест, но и голяма отговорност

Новият капитан на Ливърпул иска да оправдае доверието

Sportinglife
Sportinglife 14:55 ч., 10 Юли 2015
0
446
GETTY IMAGES

Ливърпул официално обяви, че Джордан Хендерсън става първи капитан на отбора. Това се очакваше, след като дългогодишният лидер на "червените" Стивън Джерард взе решение да премине в американския ЛА Галакси.

Хендерсън премина на "Анфийлд" преди 4 години срещу 16 млн. паунда от Съндърланд и постепенно се наложи като един от най-важните футболисти на Ливърпул.

През миналия сезон той носеше на няколко пъти лентата, когато Стивън Джерард отсъстваше.

"Много съм доволен и горд. За мен е огромна чест и голяма привилегия да бъде избран за капитан на Ливърпул", заяви английският национал пред клубния сайт.

"Когато Стивън го нямаше на терена през миналата кампания, се опитвах да давам най-доброто от себе си, знаейки, че лентата е на ръката ми. Сега ще продължа започнатото и ще се стремя да израствам още повече като капитан", добави той.

"Лидерът на един отбор трябва да поставя тима на първо място и да помага на съотборниците с каквото може."

Хендерсън официално ще започна капитанската си кампания на предсезонното турне в Азия и Австралия, което започва следващата седмица.

Футболистът получи огромно признание и от мениджъра на "червените" Брендън Роджърс.

"Джордан е играч за пример - с неговите действия, отношение и поведение. Той показва тотална отдаденост към играта и е модел за подражание", каза севорноирландецът.

"Той също така се отнася с нужния респект към това да си капитан на Ливърпул и отговорностите, които идват с лентата. Той беше благословен да се учи от първа ръка от един от най-великите в клуба за всички времена в лицето на Стивън Джерард", добави Роджърс.

"Той израсна много като човек и играч, откакто дойде в клуба и е готов за това предизвикателство. Той ще бъде себе си - със собстевния си стил, лидерски качества, идеи и методи."

Хендерсън, който има вече близо 200 мача за "червените", бе подкрепен твърдо от Джерард да бъде негов наследник.

"Той показа лоялност като подписа нов договор и му желая всичко най-добро. Виждам много от моята игра в неговата и много го харесвам, защото е скромен. Не мисля, че има по-подходящ от Джордан да вземе лентата", категоричен е Стиви Джи.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията