Може ли Тотнъм да изпревари Арсенал

Осем причини "шпорите" да изпреварят вечния съперник

Sportinglife
Sportinglife 14:00 ч., 09 Юли 2015
0
1764
"The Telegraph"

Тотнъм представи проекта за новия си стадион, а новината бе приета възторжено от привържениците на "шпорите". Съоръжението ще прилича на произведение на изкуството и ще е за 61,000 зрители.

Босът на лондонския клуб Даниел Леви определи проекта като един от най-важните в живота му, а "The Telegraph" изтъкна осем причини защо Тотнъм може да засенчи големия си съперник Арсенал, когато стадионът бъде завършен.

1. По-голям е от "Емиратс"

Капацитетът на "Емиратс" е 60,432, което означава, че новият стадион на Тотнъм ще е с точно 0.9398993910510988% по-голям. Това може и да не звучи съществено, но малките детайли правят разликата във футбола.

2. По-добър е от "Емиратс"

Стадионът на Арсенал впечатлява, но невинаги е пълен, а атмосферата на него е ужасна. Ръководството на Тотнъм планира трибуна от 17,000 места за най-запалените фенове и тя ще осигурява гласовита подкрепа на отбора.

3. Сделката с НФЛ е страхотна

Поне два пъти в годината на стадиона ще се играят мачове от американската НФЛ, което е страхотна сделка. От една страна ще идват пари от Щатите, а от друга Тотнъм ще става все по-популярен отвъд океана.

4. Най-добрите играчи ще се задържат по-дълго

Нов стадион, добри перспективи, безрезервна подкрепа... Тотнъм ще стане още по-привлекателен за силните футболисти, а те ще се задържат по-дълго в клуба.

5. Новият стадион ще даде импулс и на школата

Школата на Тотнъм е много продуктивна през последните години, а Хари Кейн е доказателство за това. Новият стадион ще е важна предпоставка за още по-доброто бъдеще на академията на "шпорите".

6. Тотнъм остава у дома

На практика новият стадион ще е на мястото на "Уайт Харт Лейн" и Тотнъм ще се придържа към корените си. А Арсенал прекъсна връзката си с "Хайбъри", колкото и да е близо до "Емиратс"...

7. Може би намериха точния мениджър

Първият сезон на Маурисио Почетино бе белязан от върхове и спадове, но като цяло и треньорът, и ръководството са доволни от постигнатото. С още няколко качествени попълнения Почетино може да тласка отбора напред.

8. Даниел Леви винаги има план

Новият стадион е новина за всички нас, но Леви работи от дълго време по проекта. Той върти успешен бизнес в клуба, а резултатите ще стават все по-добри. С финансовата стабилност, която се задава на хоризонта Тотнъм определено може да изправи Арсенал, въпреки че съседите също нямат оплаквания от финансова гледна точка. Друг е въпросът колко и как харчат...

Източник: "The Telegraph"

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията