Всички обичат „В” група

Миналата година инициативата на Канал 3 бе обект на шеги, но вече никой не се смее

Sportinglife
Sportinglife 09:35 ч., 07 Юли 2015
0
1798
Lap.bg

Канал 3 давали мачове от „В” група. Ха-ха. Кой ще ти се занимава да гледа Асеновец и други такива отбори, когато има английски футбол, дербита Лудогорец – Левски/ЦСКА...?

Миналата година инициативата на тв канала с номера на Трифон Иванов да предава мачове от села и паланки, активираше чувството за хумор на знайни и незнайни.

Хората си предаваха професионално, с репортери на стадионите, с отзиви, макар и не с най-добрата техника на света. Все пак това не е Скай спортс, нали?

Но ето, че съдбата реши ходът на Канал 3 да бъде награден с късмета в неговия контингент да попаднат ЦСКА, че и Локо (Сф) за десерт.

И вече никой не се смее на излъчването на „В” група... Да не говорим, че конкуренцията ще опита да прилапа апетитното парче.

БФС вече прави опити да ни убеди, че договорът от миналата година – по който Канал 3 не е плащал за правата на аматьорските мачове – вече трябва да бъде разглеждан в друга светлина. И променен...

Защо?

Разбира се, при вида на рейтингите, които се очаква да произведе всеки мач на ЦСКА в историческия сезон, всички телевизии, ще опитат да откраднат баницата.

Защото да излъчваш „В” група изведнъж се превърна в престижно, че и доходно начинание. Мачовете на ЦСКА със сигурност ще се гледат в пъти повече от тези, които по същото време ще вървят в „А” група, с изключения на двубоите с участието на Левски.

Но тук може да поставим и няколко думички от речника на същия БФС, които бяха използвани при аргументацията за пращането на ЦСКА в аматьорския футбол.

Сред тях е „морално”.

Използва я босът на БФС, за да ни каже, че при задълженията на армейците и всички компромиси към тях през годините, моралното е ЦСКА да играе в трета дивизия. Ок, приема се, Боби.

Сега бъди пак така морален и не позволявай някой да развали договора с Канал 3, за да вземе БФС пари от нов такъв.

И да продадете правата на друга телевизия. Защото хората от този канал си заслужиха късмета да излъчват мачовете на ЦСКА, нищо, че на гърба им имаше доста шеги миналата година.

Ясно е откъде ще дойде основният интерес. Нова едва ли е във възторг от пращането на най-гледания отбор (според рейтингите на последните два сезона) извън „А” група.

И четирите лева за платения канал Диема Екстра може вече да станат твърде много за цесекарите, които пък от своя страна не са в еуфория да ги дават за Лудогорец, Литекс и Славия.

Така че първият натиск се очертава да е от притежателя на правата за „А” група. Другите водещи телевизии също ще се поинтересуват. Договорът на Канал 3 е за още година и трябва да бъде спазен. Така е морално, а в БФС обичат да използват този израз.

Поне понякога.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията