Бразилия и САЩ чакат България в Рио

Контузия вади Тодор Скримов от финалите на Световната лига

Анна Николова
Анна Николова 09:25 ч., 07 Юли 2015
0
323
Lap.bg

Бразилия и САЩ ще бъдат съперниците на България във вторите финални двубои на Световната лига, които ще се играят в Рио де Жанейро от 15 до 19 юли. Групите за финалната шестица бяха определени след изиграването на всички срещи от елитната дивизия на турнира. В другата група са Италия, Полша и Сърбия. Двубоите ще се играят в зала „Мараканазиньо”.

Според програмата в първия ден България почива, на 16 юли се изправя срещу тима на САЩ, а на 17 юли – срещу домакина Бразилия. Първите два отбора от всяка група се класират за полуфиналите и ще определят новия шампион в турнира.

В Русия се надяват на смяна на регламента

Изпадналият във Втора лига отбор на Русия се надява следващото издание на Световната лига да се провежда по нов регламент и така тимът да запази мястото си в елита.

"Сега този въпрос се намира в стадий на разглеждане от Международната федерация по волейбол. По мое мнение, вероятността и през следващия сезон Русия да играе в елитната дивизия е огромна. Официално решение все още няма. Смятам, че след няколко месеца то ще се появи", заяви президентът на руската федерация Станислав Шевченко пред ТАСС.

„Форматът на Световната лига се мени ежегодно, форматът на следващия сезон все още не разглеждан и не е утвърден. Все още не ясно, колко ще бъдат отборите в турнира. И Международната федерация е заинтересована и ние също сме заинтересовани от участието на Русия в елита на Световната лига. Трябва да изчакаме официалното съобщение за новия регламент на Световната лига, което трябва да стане през есента”, обясни още Шевченко.

Заради слабото представяне и 11-те поредни загуби Русия съвсем скоро ще има и нов треньор. Очаква се на поста да се завърне Владимир Алекно.

За да стигне до тези двубои обаче тимът ни трябва да спечели финалната четворка, която ще се проведе в края на седмицата във Варна. Там първият съперник е Белгия, а при успех победителя от сблъсъка Франция – Аржентина.

„След като един отбор се е класирал за финалите, няма как да бъде подценяван. Белгия е един от прогресиращите отбори в Европа. Доказва го и скока им в европейската ранглиста, класираха се на световно първенство. Миналата година играхме приятелски двубои с тях, които успяхме да спечелим. Разбира се, това не е гаранция, защото мач с мач не си прилича.

Това, което може да ни притеснява е ако подходим към този двубой леко лежерно, с някакво подценяване. След това трудно бихме се върнали в срещата, защото ще се изправим срещу един отбор, чийто най-голям коз е липсата на напрежение.

Те няма какво да губят, ние сме фаворита, ние сме домакини, те просто няма какво да губят. Това е нещото, което може да ни повлияе”, коментира пред gong.bg националния селекционер Пламен Константинов.

За двубоя с Белгия той със сигурност няма да може да разчита на посрещача Тодор Скримов. Националът получи контузия още в първия мач с Аржентина от последния уикенд на турнира, а обстойният преглед показа 13 мм разкъсване на мускула на прасеца. Скримов ще се възстановява между 20 и 25 дни.

Под въпрос е и блокировачът Теодор Тодоров. В последния мач срещу Аржентина той бе ударен с лакът от съотборника си Любомир Агонцев, а изследванията са показали, че Тодоров има счупване на носа. Вчера националът е бил опериран във Варна, а от ръководството на тима издирват специална маска, която да му бъде поставена на лицето, за да може той да бъде на разположение на наставника Пламен Константинов.

Вчера играчите получиха почивка, а днес ще подновят тренировките и подготовката си. Очаква се на първото занимание част от волейболистите да се подготвят на облекчен режим. От утре щабът започва разработването на тактиката за двубоя с белгийците. Срещата е в петък от 17,30 часа в зала „Конгресна” във Варна.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията