Григор се раздели с треньора си Роджър Рашийд

„Взех това решение след дълъг размисъл”, призна Димитров

Sportinglife
Sportinglife 08:35 ч., 07 Юли 2015
0
480
Getty Images

Григор Димитров очаквано се раздели с треньора си Роджър Рашийд. Двамата започнаха съвместната си работа през октомври 2013-а и миналата година беше най-успешната в кариерата на таланта ни с рекордните за него 50 победи и три титли на три различни настилки – в Акапулко (хард корт), Куинс (трева) и Букурещ (клей).

В добавка, Димитров дебютира в Топ 10 на мъжкия тенис под №8 и достигна полуфинал на Уимбълдън срещу Новак Джокович, който загуби след 4 сета зрелищна битка.

През този сезон обаче, Григор очевидно не се развива в игрово отношение и трябваше да преглътне поредица от слаби резултати.

Защитите на титлите в Акапулко и Куинс приключиха едва във втори кръг, талантът ни отново загуби на старта на Ролан Гарос, а на Уимбълдън достигна само да трети кръг.

В края на април Григор не отрече, че смяна в щаба му е възможна, но подчерта, че за подобно решение има многа фактори, които трябва да бъдат внимателно премислени. Е, явно след отпадането от Уимбълдън, Димитров е направил точно това.

"След дълъг размисъл, взех решение да прекратя работните ни отношения с Роджър - написа Григор на профила си в Twitter. - Постигнахме много и му желая всичко хубаво занапред. Искам да му благодаря за усърдната работа и подкрепата му през последните две години."

"Григор реши да прекрати нашето сътрудничество - потвърди и Рашийд в Twitter. - Последните две години бяха вълнуващи и успешни и наистина се насладих на работата ни. Уважавам решението му и мога само да пожелая на Григор успех в преследването на целта му, която е да е по върховете на мъжкия тенис."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията