Барса купи Арда Туран за 41 млн евро

Турчинът може да дебютира чак през януари

Sportinglife
Sportinglife 07:45 ч., 07 Юли 2015
0
536
Getty Images

Барселона купи турската звезда Арда Туран за 41 милиона евро.

По този начин европейският шампион изпревари Челси и Манчестър Юнайтед, които се опитваха да привлекат халфа на Атлетико (Мадрид). Договорът на Туран е за пет сезона.

Турчинът може да дебютира за Барселона чак през януари. Причината е, че трансферите на клуба са спрени от ФИФА заради нарушаване на финансовия феърплей.

Но в контракта има още една странна опция. Туран може да бъде върнат на Атлетико до 20 юли. Тя ще се активира, ако новоизбраният президент на Барса не го желае в състава. Ако това се случи, Атлетико ще получи компенсация от 4 милиона евро.

Кандидатът за президент и настоящ бос на Барселона Жозеп Мария Бартомеу обяви, че лично треньорът на еврошампионите Луис Енрике е пожелал звездата на Атлетико.

При изборите в Барса и Реал винаги новите президенти обещават поне една гигантска покупка. Така например в своята платформа бившият бос Жоан Лапорта обеща, че ще върне на работа в клуба Пеп Гуардиола, който сега води Байерн. Именно заради него треньорът не подписва нов договор с баварците, а идното лято става свободен.

Арда Туран не е първият нов трансфер на Барселона, който трябва да чака до януари за дебюта си. Миналия месец клубът взе от Севиля крилото Алейкс Видал.

С привличането на турския национал Барса иска да заздрави още повече халфовата си линия след напускането на легендата Шави Ернандес, който продължи кариерата си в катарския Ал Сад.

Арда премина в Атлетико от Галатасарай през 2011 година. Оттогава има 127 мача за „дюшекчиите”. Най-големите му успехи бяха титлата в Испания и Лига Европа. Стигна и финал на Шампионската лига, загубен нещастно от Реал.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията