Три жертви след титлата на Чили

Мъж е застрелян, конфронтирал се с празнуващи студенти

Sportinglife
Sportinglife 10:05 ч., 06 Юли 2015
0
253

Радостта от спечелената Копа Америка не бе за всички чилийци. Всенародното веселие се изроди в смърт и престъпления, а по официални данни трима са загиналите.

Един мъж е застрелян, след като се конфронтирал с празнуващи студенти. Според чилийската полиция името му е Луис Алфредо Венегас. По-късно още двама души са били премазани от автомобил. Единият е 90-годишният Пабло Мора Бобадила, а другият – Марко Антонио Панес (на 48 г.).

Хиляди се събраха на площад „Пласа Италия”, а отборът направи почетна обиколка върху отворен автобус след победата с дузпи над Аржентина. При празненствата полицията имаше повече работа, отколкото по време на целия турнир.

Трима души са постъпили в болници в столицата Сантяго де Чили с опасност за живота. Свидетели разказват как група от над 100 запалянковци е щурмувала супермаркет и го е обрала. Стотици са арестуваните.

За първи път в историята си Чили спечели Копа Америка.

Без да загуби нито един мач в турнира отборът на Хорхе Сампаоли стигна до финал срещу сънародниците си от Аржентина и въпреки звездното нападение Лионел Меси – Серхио Агуеро – Анхел ди Мария неговият тим бе по-добрият.

От звездите на Чили най-очакван е трансферът на Артуро Видал. Халфът на Ювентус разби своето ферари още след втория мач, а се оказа, че е карал пиян. В името на футболния успех футболистът бе освободен, за да доиграе турнира. Сега с най-сериозен интерес към него изглежда Арсенал, където вече е сънародникът му Алексис Санчес.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията