Контузии помрачиха успеха на волейболистите над Аржентина

Ден на очакване

Анна Николова
Анна Николова 10:55 ч., 05 Юли 2015
0
326
Lap.bg

Труден последен ден от груповата фаза на Световната волейболна лига очаква треньорския щаб на националния отбор. Късно снощи националите спечелиха с 3:0 срещу Аржентина в предпоследния си двубой и при нов успех днес ще завършат на първо място в групата, а последния отбор, който ще се класира за Файнъл Фор на зона 2 ще бъде Канада.

Вниманието на всички обаче ще бъде насочено по-скоро към медицинския щаб, отколкото към терена, тъй като днес трябва да стане ясно състоянието на двама от ключовите играчи на тима – Андрей Жеков и Тодор Скримов.  Първият напусна терена в третия гейм на двубой с Аржентина с травма в пръста на лявата ръка, вторият излезе малко по-рано заради контузия в прасеца.

В Аржентина все още вярват в класирането за финалите

Загубата от България намали сериозно шансовете на Аржентина да се класира за финалите на Световната лига, които ще се играят другата седмица, отново във Варна.

Въпреки това медиите в страната запазиха спокоен тон и в анализите си са категорични, че все още е възможно играчите на Хулио Веласко да спечелят двубоя тази вечер.

„Загубихме, но тимът ни все още е жив, а с него и шансовете ни за участие във финалите”, написа сайтът Diariodecuyo.  „Днес тимът ни ще играе за всичко или нищо”, категоричен бе Terra Argentina.

Ако контузиите на двамата са сериозни, това ще изправи треньорския щаб пред тежка ситуация. Заместници на Жеков и Скримов най-вероятно  ще бъдат Агонцев и Тодор Алексиев, но това ще доведе и до промени в тактиката на Пламен Константинов и асистентите му.

Защото както и селекционерът коментира снощи, силната страна на Алексиев са блокадата и атаката. Скримов обаче дава повече сигурност на посрещане, нещо, което определено ще бъде нужно на тима за решителните двубои в края на другата седмица. Начинът, по който изпълняват начален удар двамата също е различен, тъй като Скримов е един от играчите с мощен сервис, който би могъл да затрудни съперника.

Андрей Жеков пък е човекът, от когото зависи играта на целия тим. Докато бе на терена в снощния двубой се видя, че най-после той е възвърнал синхрона си с Владимир Николов, което ще бъде от ключово значение след седмица. Сервисът и добрата игра на Андрей от блокада също са важна част от игровия облик на тима.

Не на последно място е фактът, че въпреки честата поява на Агонцев на терена в тазгодишното издание на Лигата, той все още няма достатъчно сработка с останалите на полето. И седмицата, която остава до ключовите двубои в турнира, ще бъде крайно недостатъчна това да се промени.

Като заместници на Алексиев и Агонцев пък ще останат Градинаров и Манчев, което прави задачата на треньорския щаб още по-тежка и трудна, въпреки че и двамата показаха не лоши изяви в някои от досегашните двубои.

„Всичко, което бяхме задали като тактика срещу Аржентина отборът го изпълни. Доволен съм и от мача, и от резултата, но повече ме притесняват получените травми. Там са насочени мислите ми”, призна още след двубоя снощи пред БНТ селекционерът Пламен Константинов.

„Уверенията на лекарския щаб са, че няма счупване. Ще трябва обаче да направя снимка, за да установим какъв точно е проблемът”, заяви пред държавната телевизия разпределителят Андрей Жеков.

Остава само да стискаме палци късметът да не е обърнал гръб на тима и в този случай. Защото иначе задачата пред волейболистите става твърде сложна и тежка.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията