Всички погледи към Меси преди финала на Копа Америка

От ерата на Диего Марадона Аржентина не е спечелил нищо

Sportinglife
Sportinglife 09:10 ч., 04 Юли 2015
0
1068
Getty Images

Кой е по-велик... Диего Марадона или Лионел Меси. Двамата аржентински идола видимо се дразнят от сравненията помежду им.

Дон Диего е пожизнен бог в родината си, спечели световната титла за нацията през 1986 година.

Лео е бог на Каталуния, с Барселона не остана трофей, който Меси да не е спечелил по няколко пъти.

Довечера в Сантяго де Чили настоящият аржентински маестро има огромна възможност да направи още една крачка към величието на Марадона.

От ерата на Дон Диего „гаучосите” нямат голям трофей – взеха Копата преди 22 години.

Тази вечер Аржентина излиза във финал на същия турнир и всички погледи са насочени към Лионел Меси.

„Не искам да си помислям какво щеше да стане у дома, ако бяхме отпаднали преди финала – каза треньорът на Аржентина Херардо Мартино. – С играчи като нашите естествено се очаква да спечелим на всяка цена.”

Аржентина показа най-доброто си лице в полуфинала, когато разби Парагвай с 6:1. Меси не вкара, но бе избран за играч на двубоя.

И как иначе! Лео асистира за три от головете, а една от акциите му бе просто в стил Меси.

„На финалите винаги емоцията играе голямо значение и държа футболистите ми да я игнорират – продължи Мартино. – В подобни двубои трябва да се преследва резултата, да се играе разумно, а не толкова красиво.”

Серхио Агуеро, зет на Диего Марадона, каза, че 22-годишното чакане на титла не е проблем за отбора.

„Като футболисти ние сме свикнали да вдигаме трофеи и това не ни вълнува толкова – каза нападателят на Манчестър Сити. – Очакваме и сега да победим.”

От своя страна домакинът Чили най-накрая мечтае да пробие прокобата на Копа Америка.

Нито веднъж в 99-годишната история на турнира тимът не е печелил най-ценната купа на континента.

Ако Аржентина триумфира, ще се изравни с Уругвай с 15 трофея. В историята си Чили не е побеждавал „гаучосите” на турнира, а двата отбора са играли 24 пъти.

Но сега домакините имат златно поколение – Артуро Видал, Алексис Санчес, Клаудио Браво. И тримата печелиха купи с отборите си – Ювентус, Арсенал и Барселона. Сега е ред и на националния отбор.

„Подготовката ни за финала е същата като за другите мачове – каза Хорхе Сампаоли, аржентинският треньор на Чили. – Няма да променим схемата на игра заради съперника. Ще се опитаме да водим мача. Ще спечели този, който успее да го направи.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията