Балъков без загуба навън в Европа, но 1:1 е малко

Хубчев досега показва, че е по-добър треньор от Балъков

Sportinglife
Sportinglife 10:40 ч., 03 Юли 2015
0
336
lap.bg

Красимир Балъков няма загуба като гост с Литекс в Европа. Статистиката е добра, но това 1:1 срещу никому неизвестния Йелгава боде очите. „Оранжевите” тотално доминираха срещу латвийския съперник, но не успяха да спечелят. Дори минималните точки, които се дават за триумф в първия предварителен кръг. След двубоя Балъков се оправда – трябва му още време. А и отстраняването на Йелгава на свой терен изглежда сравнително лесна задача.

Миналата година легендарният халф от четвъртите в света стартира еврокампанията на Литекс с 0:0 като гост на молдовския Верис, а на реванша успехът бе категоричен – 3:0. Дори в следващия кръг Литекс спечели с 2:1 на терена на Диошдьор с 2:1, но домакинското 0:2 не бе преудоляно.

Ако сега Литекс спечели, то ще чака победителя от далеч по-завързания дуел между македонския Работнички и естонския Флора. В четвъртък първият мач между тях завърши също без победител  -1:1.

И докато Балъков има много да мисли за реванша, то Петър Хубчев досега категорично показва, че е по-добър треньор в битката между двама от героите на четвъртите в света. Неговият Берое не само срази Литекс в повечето мачове миналия сезон и свърши пред него, но стартира и подобаващо в Лига Европа.

Берое спечели с 2:0 като гост на литовския Атлантас и за интрига в реванша вече не може да се говори. Като уважение към съперника могат да се изтълкуват думите на треньора, че не трябва да се подцени втория мач в Стара Загора. Всъщност погледите на Хубчев вече гледат към Дания. Следващият съперник ще е местният гранд Брьондби, който си поигра за кеф срещу андорския Жувенес/Дугана – 9:0.

Кошмарна вечер в евротурнирите преживя българският национален вратар Божидар Митрев. В дебюта си за молдовския Шериф (Тираспол) отборът му загуби с 0:3 като домакин от норвежкия Од. Митрев пусна трите гола между 2-ата и 28-ата минута.

Тежка нощ имаха и феновете на Цървена звезда. Еврошампионът от 1991 година бе сразен с 0:2 в Белград от казахстанския Кайрат. Влезлият благодарение на квотата за феърплей Уест Хем нямаше проблеми с резервите да победи у дома Луситанос – 3:0.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията