Григор отново не загуби сет и вече е в трети кръг на Уимбълдън

Димитров ще търси първа победа от пет мача с Ришар Гаске

Sportinglife
Sportinglife 16:00 ч., 01 Юли 2015
0
224
GETTY IMAGES

С много концентрация и премерен блясък в играта си, Григор Димитров мина през Стив Джонсън със 7:6(8), 6:2, 7:6(2) и вече има билет за трети кръг на Уимбълдън.

Добрата новина за българина е, че днес той не допусна нито един пробив и позволи на съперника си да стигне само до три брейкпойнта в целия двубой.

Следва тежък съперник за Григор

Димитров ще се изправи в трети кръг срещу Ришар Гаске, а бърз поглед към статистиката ни подсказва, че той е загуби и четирите си досегашни мача срещу този съперник.

В тях Григор е спечелил само два сета, но пък последната среща с франзузина беше през 2013-а, а и двамата никога не са играли официален мач на трева.

Иначе, българинът се справи с Гаске преди седмица в демонстративен турнир в Лондон.

Мачът започна с ранен тест за Григор, който трябваше да се връща от 15-40 след мощен ретур уинър на Джонсън. Американецът търсеше максимална мощ във всеки удар за сметка на пласирането и непрестанно бягаше от бекхенда си.

Димитров се измъкна от затруднението с хубав сервис и атака към мрежата и след два пропиляни геймбола, най-после спечели подаването си, когато часовникът отброи 7 минути игра.

Нататък сервиращите доминираха напълно и тайбрекът дойде като неизбежната развръзка. В него двамата тенисисти продължиха да се движат като скачени съдове в резултата без нито един минипробив до 8-8 точки.

Тогава Джонсън атакува втори сервис на българина с гръмотевичен форхенд по правата, на който Димитров отговори с изящен слайс бекхенд, но чу смразяващо отсъждане за аут от съдията на линията.

"Ястребовото око" обаче показа, че топката е закачила очертанията на корта и точката беше преиграна. Димитров я записа на сметката си, а в следващото разиграване пласира дълбок ретур, за който американецът закъсня да се нагласи с краката и прати форхенда си в мрежата за 8-10 точки.

Григор отпразнува спечеления сет с мощен вик и след почивката се хвърли агресивно срещу психически сломения си съперник. С двойна грешка Джонсън подари пробив на българина в първия гейм на втората част. Димитров го дублира на нула за 4:1 и с лекота приключи сета с 6:2.

Димитров запрати зверски форхенд уинър от ретур за 0-40 в първото подаване на Джонсън в третата част, само че със стабилно сервиране американецът се измъкна и поддържаше баланса в резултата до 5:5, когато с четвъртата си двойна грешка в мача даде нов брейкпойнт на Григор.

Българинът обаче на три пъти не успя да вкара ретур след втори начален удар на съперника и се сбогува с възможността за решителен удар в двубоя.

Последва нов тайбрек, в който нервите на Джонсън не издържаха и с две непредизвикани грешки той предостави на Григор преднина от 3-1 точки, а нататък българинът само я увеличи до крайното 7-2 т.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията