Лестър уволни мениджъра си заради секс оргия

След фантастичното оцеляване Найджъл Пиърсън е аут

Sportinglife
Sportinglife 08:55 ч., 01 Юли 2015
0
965
Getty Images

В края на миналия сезон Найджъл Пиърсън направи едно от най-фантастичните оцелявания, Лестър спечели 7 от последните 10 мача и остана във Висшата лига.

Месец по-късно „лисиците” уволниха своя мениджър.

Причината е синът на Пиърсън – Джеймс, футболист на Лестър, който участва в расистка порно оргия по време на лятната си почивка. Заедно с още двама съотборници, които си правили клип с телефоните, той бе дисциплинарно уволнен от Лестър.

Това предизвика гнева на Пиърсън-старши, който защити детето си пред тайландските собственици на клуба. Но вместо подкрепа получи също заповед за уволнение.

През миналия сезон Лестър прекара 140 дни като последен във Висшата лига. Накрая завърши 14-и.

А Пиърсън бе избран за треньор №1 на месец април. Преди това треньорът едва се спаси от уволнение. Собственикът Вихай Сривадханапрабна искаше да го изгони, след като хвана за гушата Джеймс Макартър при загубата от Кристъл Палас.

Тогава по нищо не личеше, че Лестър може да се спаси. Но главата на треньора остана заради Аяват, сина на боса, който харесваше Пиърсън.

Легендарният английски нападател Гари Линекер, който е почетен вицепрезидент на Лестър, се застъпи за треньора.

В туитър голмайсторът на Мондиал’86 написа: „Лестър е уволнил Найджъл Пиърсън! Наистина ли? Какво, по дяволите е това! Бихте ли го върнали на работа, както при последното уволнение? Не мога да повярвам, че Пиърсън е изгонен след най-впечатляващото оцеляване в историята на Висшата лига. Тези, които ръководят футбола, винаги успяват да изтъкнат глупостта си.”

„Бордът на директорите съзнава успеха на Найджъл по време на двата му престоя и особено в последните дви години и половина. Но има непреодолими различия между него и ръководството. Не е възможно общата работа да продължи. Собствениците на Лестър – Вихай и Аяват Сривадханапрабна, както и целият борд, искат да благодарят на Пиърсън за работата му и му пожелават успех в бъдеще. Надяваме се, че феновете на Лестър осъзнават, че собствениците се стараят да правят най-доброто за клуба. Крейг Шейкспиър и Стив Уолш ще поемат треньорските функции, докато бъде назначен нов мениджър.”

Пиърсън имаше договор за още две години и половина. Той привлече трима нови за Лестър. От Майнц дойде японецът Шинджи Оказаки за 7,2 милиона лири. За още три беше купен германският защитник Роберт Хут от Стоук, а като свободен трансфер от Шалке пристигна Кристиян Фукс.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията