Пет неща, които просто ще се случат на Уимбълдън

Летяща чиния няма да кацне на Централния корт

Sportinglife
Sportinglife 13:45 ч., 30 Юни 2015
0
353
GETTY IMAGES

Уимбълдън е име, което неизменно свързваме със зрелищен тенис, но и с непоклатимото усещане на британците за важността на традициите.

С началото на втория състезателен ден ви предлагаме 5 неща, които през годините се изградиха като неизменни съпътстващи фактори за битките на "свещената трева".

За съжаление, те са толкова сигурни, че букмейкърите дори не си правят труда да ги слагат в графата със странните си залози, където например всяка година присъства коефициент за шанса летяща чиния да кацне на Централния корт на Уимбълдън.

1. Темата "Федерер" ще е на дневен ред

Роджър Федерер не е печелил титла от триумфа си на Уимбълдън през 2012-а и за всички специалисти е очевидно, че турнирът на "свещената трева" е най-добрият му шанс за трофей №18.

С напредване на битките и особено след навлизането във втората седмица, въпросът дали Маестрото има шансове да триумфира за осми път в Лондон ще става все по-актуален за фенове и анализатори в Лондон.

2. Мрънкането

Връзката между големите спортни събития и мрънкането е неразривна и неизменно омразна. Причината е, че нерядко "обикновените" фенове не могат да се доберат до места за сметка на милионери, едри букмейкъри и звезди.

И тази година част от местата по трибуните на Уимбълдън ще са разпределени между спонсорите на турнира, които са по-заинтересовани от това да бъдат видяни край корта, отколкото от прекрасните ретури на Новак Джокович например. А това не се харесва на любителите на тениса, които остават без билети...

3. Цената на ягодите ще скочи

Ягодите със сметана са една от запазените марки на Уимбълдън. Всяка година организаторите поръчват по около 4 тона ягоди, които отиват за близо 140,000 порции от най-предпочитаната част от менюто на тенис феновете.

Разбира се, цената на сладкото удоволствие скача всяка година. И ако пред 1992-ра порция ягоди със сметана е струвала 1,50 паунда, в момента цената е 2,70 паунда.

4. Странни операторски решения

Едно от нещата, заради които организаторите на световното първенство по футбол в Бразилия през 2014-а отнесоха много критики беше фактът, че тв камерите твърде често фокусираха обективите си върху привлекателни фенки по трибуните. Не се учудвайте, ако видим подобно нещо и на Уимбълдън.

5. Дъждът ще прекъсне мачовете... доста пъти

Небето над Лондон рядко е благосклонно към програмата на Уимбълдън през юли. И тази година прогнозата за времето сочи доста дъждовни дни и въпросът не е дали, а кога чадърите по трибуните ще се разтворят и играта ще бъде прекъсната.

Случи се още в откриващия ден на квалификациите и в момента вървят залозите, кой ще е първият дъждовен ден и в основната схема.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията