Чили на финал на Копа Америка

Едуардо Варгас с 2 гола за 2:1 над Перу

Sportinglife
Sportinglife 08:25 ч., 30 Юни 2015
0
305
Getty Images

Чили се класира на финал за Копа Америка и има шанс за първи път в историята си да триумфира с най-ценния турнир на континента.

В столицата Сантяго домакините спечелиха с 2:1 над Перу в поредния, изпълнен с грубости мач.

Едуардо Варгас вкара и двата гола за Чили. Гари Медел си отбеляза автогол за 1:1, но това не достигна на перуанците.

Въпреки победата Чили изигра най-слабия си мач в турнира досега.

Някога във война (в края на XIX век), искрите между представителите на двете нации блестяха на терена. Един от най-бруталните фаулове в историята направи защитникът на Перу Карлос Самбрано.

Брутално той изрита в кръста Чарлс Арангуис, без никакво притеснение, че може да го контузи тежко. Венецуелският рефер Хосе Арготе веднага показа червен картон. Всъщност Самбрано беше единственият санкциониран футболист в грубия мач – първо получи жълт картон, а след това директно бе изгонен.

Перуанската звезда Пауло Гереро нападна чилийците: „Няма смисъл да говорим за съдиите. Всички виждаме как се свири в мачовете на домакините.”

Факт е, че и в двата елиминационни мача съперникът на Чили получаваше червен картон. Най-марковият бе, след като Гонсало Яра бръкна със среден пръст в задните части на уругваеца Единсон Кавани, а бе изгонен само нападателят заради реакцията си. В четвъртфинала Уругвай дори завърши двубоя с девет души.

Чили очаква втория финалист довечера – един измежду Аржентина и Парагвай. Мнозина очакваха, че в двубоя за титлата ще играят домакините и аржентинците. А в петък Перу ще участва в мача за трето място.

„Срещнахме най-силния съперник от всички досега – призна аржентинският треньор на Чили Хорхе Сампаоли. – Спечелихме много трудно. Но трябва да намерим лицето си от предишните мачове. Ще се радвам много, ако Варгас стане голмайстор на турнира. Заслужено ще е! Той вече има четири попадения и се представя отлично. Много се радвам и за моя защитник Хорхе Рохас, който направи голям мач срещу най-добрия нападател в турнира Пауло Гереро. Сега за нас стартира една нова мечта.”

„С човек по-малко нямахме шанс – каза перуанският треньор Рикардо Гарека. – Сега трябва да се възстановим и да покажем същите игри в световните квалификации. Поздравявам момчетата за борбения дух в целия турнир. Отпаднахме от един много силен Чили, който доказа, че заслужено бе поставян сред фаворитите.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията