ЦСКА – обединението

Феновете вече нямат право да се карат, мисията им е обща

Джони Кейджов
Джони Кейджов 11:10 ч., 29 Юни 2015
0
3440
Lap.bg

ЦСКА се обедини. Или по-точно не се разцепи на ЦСКА София, ЦСКА Червено (или септемврийско) знаме или ЦСКА нещо си.

Най-логичното решение взе Васил Божков.

Божков имаше отличен шанс да започне от нулата и да получи апетитни бази. Мисията му бе морална и правилна. Никой не може да го обвини, че не желае да покрива задължения, трупани в деветте години, откакто напусна ЦСКА.

Но след като Гриша Ганчев сам пожела да оправя проблемите на умиращия клуб, Божков постъпи по най-разумния и коректен начин.

Явно двамата не могат да работят заедно, затова единият е излишен. Постъпката на Ганчев е най-моралното нещо в историята на ЦСКА. Всички служители – от градинар до последния футболист, ще си получат дължимите пари.

Държавата също. Кой е бил по-добрият вариант? Едва ли някога ще го разберем. Поне сега със сигурност ще могат да се правят паралели между управлението на Божков (2000-2006 г.) и това на Ганчев. Нека сега не гледаме в бъдещето.

Думата обаче е за феновете на ЦСКА. След като изключително спорното и кратко управление на Ивайло Манджуков приключи, те се разделиха „За“ и „Против“. „Офанзива“ срещу „Акционери“. И всякакви други фракции.

Започнаха обвинения в лъжи и измами, във взимане на подкупи. Доказателства няма за такива неща, ще видим чия съвест е чиста по-късно във времето. След като ЦСКА е един и е истинският, то всеки от привържениците, който се бие в гърдите, че е армеец, трябва да е на стадиона още на първия мач във „В“ група.

Може да е харесвал повече Божков, но сега започва ерата на Ганчев. Много от тези, които подкрепяха шефа на „Нове Холдинг“, без доказателства правеха всичко възможно да го свалят през 2006 година. И тогава имаше разделение. Впрочем това не е ненормално.

Напротив – в спора се ражда истината, казват мъдрите хора. Важно е посоката да е една. ЦСКА преживява катарзис с участието си в аматьорския футбол. А огромната фенска маса трябва да покаже, че това е повече от един клуб. Да, това е мотото на Барселона. Но се надяваме, че европейският шампион няма да се разсърди и да ни иска временен патент.

Разберат ли всички фенове на ЦСКА, че са повече от клуб, то бъдещето ще е светло. По всичко личи, че Гриша Ганчев го знае. Затова опита всички възможни вратички, за да спаси ЦСКА. Сега топката е във феновете.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията