Най-скъпите бразилци в Англия

Новото попълнение на Ливърпул – Фирмино е на четвърто място

Sportinglife
Sportinglife 17:50 ч., 25 Юни 2015
0
2510
Getty Images

Бразилските футболисти винаги са се котирали високо. Роналдиньо казва, че Фирмино е един от най-талантливите футболисти в света. Откри го германският Хофенхайм, купи го Ливърпул. Беше трансферна цел и за Манчестър Юнайтед. Националът, който се готви за мача с Парагвай на Копа Америка, е четвъртият по цена бразилец в английския футбол.

Ето кои са десетте най-скъпи.

Робиньо – Манчестър Сити, 32,5 млн. лири

Една от първите големи покупки на шейх Мансур в Сити бе бразилското крило на Реал. В един ден на 2008 година Робиньо стана „гражданин“, а Димитър Бербатов подписа с Манчестър Юнайтед. Цената на бразилеца бе 32,5 милиона, а на българина – 30,7 млн. Робиньо обаче не впечатли и след два сезона отиде в Милан.

Вилиан – Челси, 32 млн. лири

Откакто дойде от Шахтьор (Донецк) през януари 2013-а, Вилиан се превърна в един от най-важните футболисти на Челси. Натрупа 49 мача във Висшата лига и има един победен гол – за 1:0 над Евертън през февруари.

Фернандиньо – Манчестър Сити, 30 млн. лири

Още един играч от Шахтьор, дошъл през лятото на 2013-а. В първия си сезон Фернандиньо стана шампион на Англия, има 43 гола във всички турнири за Сити.

Роберто Фирмино – Ливърпул, 29 млн. лири

Феновете на Ливърпул се надяват, че този път Брендън Роджърс не е сбъркал. Фирмино се представяше страхотно в Хофенхайм четири сезона.

Андерсон – Манчестър Юнайтед, 27 млн. лири

Пристигна с висока репутация от Порто през 2007-а, но се превърна в провал. Не успя да намери нито формата, нито да се пребори с контузиите. Миналото лято бе пратен под наем във Фиорентина, но там изигра само 7 мача. След седем години и половина в Юнайтед се завърна в родината с екипа на Интернасионал.

Оскар – Челси, 25 млн. лири

Дойде от Интернасионал през 2012 година. Само на 23 години вече има над 150 мача за Челси. Според различни информации Ювентус ще иска да го купи това лято.

Давид Луис – Челси, 21,3 млн. лири

Почти веднага се превърна в любимец на феновете, след като Челси го купи от Бенфика през 2011 година. Спечели Шампионската лига, Лига Европа и купата на Англия. Миналото лято ПСЖ купи Давид Луис за 50 милиона лири – най-скъпата сделка за защитник.

Рамирес – Челси, 19,8 млн. лири

Един от четирите най-скъпи бразилци от Челси в първата десетка. Дойде през 2010 година, спечели всички трофеи със „сините“.

Жо – Манчестър Сити, 18 млн. лири

През 2008 година ЦСКА (Москва) го продаде на Манчестър Сити, но нападателят не успя да направи име в Англия за три сезона. Вкара един гол в 21 мача. Отиде под наем в Евертън, където се разписа пет пъти в 27 двубоя.

Паулиньо – Тотнъм, 17 млн. лири

В дебютния си сезон Паулиньо изигра 37 мача за „шпорите“. Но повече треньорът Маурисио Почетино го пускаше в Лига Европа и останалите купи, отколкото във Висшата лига. Пристигна през 2013 година от Интернасионал.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията